Ervaringen van patiënten

Wat vinden patiënten van hun ziekenhuis?

Medische indicatie: Patiënttevredenheid
Gemeten kwaliteit: Rapportcijfer van patiënten

Ziekenhuizen willen graag weten wat jij vindt van de zorg. Ze vragen je bijvoorbeeld om een cijfer te geven voor het ziekenhuis. En voor de afdeling waar je bent geweest. Ze vragen ook hoe goed je de zorg vindt. De cijfers die mensen geven aan hun ziekenhuis, staan op Ziekenhuischeck.

Ervaringen van patiënten

Hoe weet jouw ziekenhuis wat je vindt?

Jouw ziekenhuis stuurt je een vragenlijst. Die krijg je als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis hebt gelegen. Ze vragen je wat je goed vindt. Maar ook wat er beter kan.

Wat voor cijfers gebruiken wij?

Wij gebruiken verschillende soorten cijfers:

  • Cijfers over ervaringen van patiënten
  • Algemene waardering 

Patiëntervaringscijfers

Ziekenhuizen meten de ervaringen van patiënten in cijfers: patiëntervaringscijfers. Veel ziekenhuizen gebruiken daarvoor dezelfde vragenlijst: de PEM. De cijfers uit die vragenlijst staan op Ziekenhuischeck. Maar de patiëntervaringscijfers staan alleen bij de ziekenhuizen die de PEM gebruiken.

Algemene waardering

Bij alle ziekenhuizen op Ziekenhuischeck staat een ‘algemene waardering’. Dit rapportcijfer komt van een landelijk onderzoek dat wij iedere 2 jaar laten doen. Newcom Research & Consultancy doet dit onderzoek voor ons. Zij vragen aan ruim 20.000 patiënten om een algemeen rapportcijfer voor hun ziekenhuis.

Gemiddelde cijfers

De cijfers op Ziekenhuischeck zijn allemaal gemiddelde cijfers. Je ziet dus niet de precieze cijfers die de patiënten zelf hebben gegeven. Iedere patiënt is namelijk anders. En elk bezoek kun je anders ervaren.

Wil je zelf je mening geven?

Wil je ervaringen van mensen lezen? Of wil je zelf je mening geven over jouw ziekenhuis of arts? Dat kun je doen op de website van Zorgkaart Nederland.


Artikelen

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen