Wat is Ziekenhuischeck?

Hoe weet je of een ziekenhuis goede kwaliteit biedt? Bij welk ziekenhuis kun je het beste terecht voor een behandeling? Om meer inzicht te geven in de kwaliteit van zorg, hebben ziekenhuizen de website Ziekenhuischeck gemaakt.

Ziekenhuizen houden veel gegevens bij die iets zeggen over de kwaliteit van zorg, zoals wachttijden of heropnames. Maar ook over het resultaat van een operatie. Zijn er complicaties geweest en is de uitkomst zoals verwacht? Al deze informatie vind je terug op Ziekenhuischeck.nl. Je kunt de resultaten van ieder ziekenhuis op deze website bekijken. Ook kun je ziekenhuizen met elkaar vergelijken.

Toelichtingen bij de resulaten

Bij alle resultaten staat uitgelegd wat de cijfers zeggen over de kwaliteit van zorg. Ook kunnen ziekenhuizen zelf een toelichting geven. Waarom scoren zij lager of juist hoger dan gemiddeld? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. De toelichtingen zijn minstens zo belangrijk als de cijfers zelf.

Verschillende bronnen

Ziekenhuizen bedenken niet zelf welke kwaliteitsinformatie ze verzamelen. Alle cijfers die op deze website staan worden verplicht bijgehouden en aangeleverd aan de overheid. De op deze site gepresenteerde informatie is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder:

De cijfers op Ziekenhuischeck zijn verzameld door Dutch Hospital Data (DHD). De website zelf is in beheer bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. (NVZ). Alle ziekenhuizen zijn betrokken bij het actueel houden van deze site.

We hopen dat deze website je helpt om een keuze te maken welk ziekenhuis past bij jou. Heb je vragen? Je kunt altijd contact opnemen met je eigen ziekenhuis. Voor algemene vragen of opmerkingen kun je terecht bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, of kijk bij de veelgestelde vragen.

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen