Anna Ziekenhuis

Introductie door het Anna Ziekenhuis

Het Anna Ziekenhuis, gevestigd in Geldrop en Eindhoven, staat midden in de samenleving en biedt hoogwaardige zorg, dichtbij en in een omgeving die een gevoel van ‘thuis’ oproept. Onze passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van ieder mens, in iedere levensfase. Anna wil een partner zijn, een goede buur. Iemand die altijd klaar staat. We zoeken op persoonlijke wijze en samen met onze patiënten naar de beste oplossing. Ook als die niet meteen voor de hand ligt.


Kwaliteitscijfers

Anna Ziekenhuis

Ervaringen van patiënten

Rapportcijfer

Ziekenhuizen willen graag weten wat jij van de zorg vindt. Ze vragen je om een cijfer te geven voor het ziekenhuis of voor de afdeling waar je bent geweest. Cijfers over ervaringen van patiënten en een algemene waardering.

Ziekenhuizen meten de ervaringen van patiënten in cijfers: patiëntervaringscijfers. Veel ziekenhuizen gebruiken daarvoor dezelfde vragenlijst: de PEM. De patiëntervaringscijfers staan alleen bij de ziekenhuizen die de PEM gebruiken.

Bij alle ziekenhuizen op Ziekenhuischeck staat een ‘algemene waardering’. Dit rapportcijfer komt van een landelijk onderzoek dat wij iedere 2 jaar laten doen.


Rapportcijfer algemene waardering

8,3 Anna Ziekenhuis
Mensen in Nederland geven het Anna Ziekenhuis een 8,3. Dit rapportcijfer komt uit een landelijk imago-onderzoek dat is uitgevoerd in 2021. Het geeft een algemene indruk van de ervaringen van patiënten, naasten, bezoekers en inwoners van de regio.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het Anna ziekenhuis wil zich onderscheiden door haar relatie met en de betrokkenheid bij haar patienten. Om de ervaringen goed in beeld te brengen heeft het Anna Ziekenhuis in 2021 deelgenomen aan de NVZ pilot PEM (Patient Ervarings Monitor). In totaal hebben 6282 patienten de vragenlijst ingevuld (responspercentage 47%). De uitkomst was een gemiddeld rapportcijfer van een 8,8 voor de kliniek, een 8,6 voor de polikliniek en een 8,4 voor een telefonisch consult.

Daarnaast liep in 2021 ook het continue klantbelevingsonderzoek in de kliniek; hierbij was het gemiddelde rapportcijfer een 8,7 (2367 respondenten).


Bron: Imago-onderzoek Nederlandse ziekenhuizen, Newcom Research & Consultancy

Rapportcijfer patiëntervaringen

8,8 Anna Ziekenhuis
Patiënten van het Anna Ziekenhuis geven het ziekenhuis een 8,8. Dit rapportcijfer komt uit een patiëntervaringsmeting onder patiënten van het ziekenhuis volgens dat is uitgevoerd volgens de PEM-methodiek.
Bron: Patiëntervaringsmonitor (PEM)

Ervaring met de kliniek

8,8 Anna Ziekenhuis
Patiënten van het Anna Ziekenhuis geven het ziekenhuis een 8,8 voor hun ervaring met de kliniek.
Bron: Patiëntervaringsmonitor (PEM)

Ervaring kinderen (tot 8 jaar) met de kliniek

8,3 Anna Ziekenhuis
De ouders / verzorgers van jonge kinderen geven het Anna Ziekenhuis een 8,3, na de opname van hun kind in het ziekenhuis.
Bron: Patiëntervaringsmonitor (PEM)

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Anna Ziekenhuis Geldrop Hoofdlocatie
    Bogardeind 2
    5664 EH Geldrop
  • Locatie Eindhoven
    Antoon Coolenlaan 1-03
    5644 RX Eindhoven
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen