Rode Kruis Ziekenhuis

Kwaliteit / Behandelresultaten

Rode Kruis Ziekenhuis

Patiënttevredenheid

Rapportcijfer

Ziekenhuizen vragen regelmatig de mening van patiënten. Op deze manier kunnen zij de zorg steeds verder verbeteren. Daarnaast wordt er iedere twee jaar een landelijk onderzoek gedaan naar wat mensen in Nederland vinden van hun ziekenhuis.

Het landelijke onderzoek wordt uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ruim 12.000 (potentiële) patiënten is gevraagd wat zij vinden van ziekenhuizen, die zij de afgelopen twee jaar ten minste één keer hebben bezocht. Voor het onderzoek is de volgende vraag gesteld: ‘Als u uw ziekenhuis met een algemeen rapportcijfer mag beoordelen, welk cijfer geeft u dan?’ De uitkomst van dit landelijke onderzoek vind je op Ziekenhuischeck.nl.

In mei 2019 vindt opnieuw een onderzoek onder alle Nederlandse ziekenhuizen plaats. Meer informatie over het onderzoek is beschikbaar via www.nvz-zorgimago.nl.

Rapportcijfer van patiënten

7,7 Rode Kruis Ziekenhuis
Mensen in Nederland geven het ziekenhuis in 2017 het cijfer 7,7. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de ervaringen van patiënten, naasten, bezoekers en inwoners van de regio. Het aantal eerste afspraken, opnames en dagverpleging geeft een indruk van de grootte van het ziekenhuis.
Toelichting van het ziekenhuis:

De waardering 7,7 is het gemiddelde cijfer van totaal 595 respondenten. Het is het resultaat van een landelijk onderzoek onder de Nederlandse bevolking en niet specifiek onder ziekenhuisbezoekers. Van deze 595 personen hadden slechts 115 mensen de afgelopen twee jaar zelf ervaring in ons ziekenhuis i.v.m. behandeling of als bezoeker. De overige respondenten "kenden" ons ziekenhuis wel, ofwel van ervaring langer dan twee jaar geleden ofwel van horen zeggen.

Het RKZ voert zelf continu patiënttevredenheidsonderzoek uit d.m.v. online-vragenlijsten die wij voorleggen aan onze patiënten na polibezoek of na een opname voor behandeling. Het gemiddelde tevredenheidscijfer over 2016 en 2017 is 8,2 en is het resultaat van ruim 14.000 reacties van onze eigen patiënten. Het meest actuele cijfer voor patiëntenbeoordeling komt uit het Ziekenhuisonderzoek dat zorgverzekeraar UnitedConsumers in 2018 liet uitvoeren om de kwaliteit van Nederlandse ziekenhuizen te meten. Daarin scoorde ons ziekenhuis een 8.4.

Bron: Imago-onderzoek Nederlandse ziekenhuizen, Newcom Research & Consultancy

Dagbehandelingen

13.908 Rode Kruis Ziekenhuis
In Rode Kruis Ziekenhuis zijn 13908 opnames in dagverpleging per jaar.

Opnames

12.764 Rode Kruis Ziekenhuis
In Rode Kruis Ziekenhuis zijn per jaar 12764 klinische opnames.

Eerste polikliniekbezoeken

70.325 Rode Kruis Ziekenhuis
In Rode Kruis Ziekenhuis zijn 70325 eerste polikliniekbezoeken per jaar.

Contactinformatie

Locaties

  • Rode Kruis Ziekenhuis
    Vondellaan 13
    1942 LE Beverwijk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen