Albert Schweitzer ziekenhuis

Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht

Bekijk locaties en contactinformatie

Zorg met Hoofd, Hart en ziel
Klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen; deze combinatie maakt van het Albert Schweitzer ziekenhuis een uniek ziekenhuis. Met vier locaties, Dordrecht, Zwijndrecht -en Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Intensieve samenwerking met andere (zorg)partners maakt het mogelijk te blijven ontwikkelen en innoveren. Of het nu gaat om complexe operaties, spoedeisende hulp, ziekenhuisopname of behandeling in een polikliniek, de medisch specialisten en medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis verlenen zorg met hoofd, hart en ziel.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Albert Schweitzer ziekenhuis

Patiënttevredenheid

Rapportcijfer

Ziekenhuizen vragen regelmatig de mening van patiënten. Op deze manier kunnen zij de zorg steeds verder verbeteren. Daarnaast wordt er iedere twee jaar een landelijk onderzoek gedaan naar wat mensen in Nederland vinden van hun ziekenhuis.

Het landelijke onderzoek wordt uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ruim 12.000 (potentiële) patiënten is gevraagd wat zij vinden van ziekenhuizen, die zij de afgelopen twee jaar ten minste één keer hebben bezocht. Voor het onderzoek is de volgende vraag gesteld: ‘Als u uw ziekenhuis met een algemeen rapportcijfer mag beoordelen, welk cijfer geeft u dan?’ De uitkomst van dit landelijke onderzoek vind je op Ziekenhuischeck.nl.

In mei 2019 vindt opnieuw een onderzoek onder alle Nederlandse ziekenhuizen plaats. Meer informatie over het onderzoek is beschikbaar via www.nvz-zorgimago.nl.

Rapportcijfer van patiënten

7,8 Albert Schweitzer ziekenhuis
Mensen in Nederland geven het ziekenhuis in 2017 het cijfer 7,8. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de ervaringen van patiënten, naasten, bezoekers en inwoners van de regio. Het aantal eerste afspraken, opnames en dagverpleging geeft een indruk van de grootte van het ziekenhuis.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het cijfer 7,8 is gebaseerd op een landelijk imago -onderzoek. Het Albert Schweitzer ziekenhuis onderzoekt jaarlijks zelf haar patiëntervaringen via de CQ-index. Dit onderzoek wordt ook door veel andere ziekenhuizen gebruikt. De informatie uit dit onderzoek gebruiken we om onze zorg te verbeteren. Patiënten hebben onze zorg in 2018 gewaardeerd met een 8,2. De uitkomsten van dit onderzoek zijn te bekijken op de website van het Albert Schweitzer ziekenhuis via onderstaande link.  

https://www.asz.nl/patienten/ervaringen/uitkomsten-patienttevredenheidsonderzoek-bekend/

Bron: Imago-onderzoek Nederlandse ziekenhuizen, Newcom Research & Consultancy

Dagbehandelingen

25.151 Albert Schweitzer ziekenhuis
In het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn 25151 opnames in dagverpleging per jaar.

Opnames

28.451 Albert Schweitzer ziekenhuis
In het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn per jaar 28451 klinische opnames.

Eerste polikliniekbezoeken

157.186 Albert Schweitzer ziekenhuis
In het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn 157186 eerste polikliniekbezoeken per jaar.

Contactinformatie

Locaties

 • Dordrecht Hoofdlocatie
  Albert Schweitzerplaats 25
  3318 AT Dordrecht
 • Sliedrecht
  Wilhelminastraat 75
  3361 XV Sliedrecht
 • Zwijndrecht
  Langeweg 336
  3331 LZ Zwijndrecht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen