Albert Schweitzer ziekenhuis

Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht

Bekijk locaties en contactinformatie

Zorg met Hoofd, Hart en ziel
Klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen; deze combinatie maakt van het Albert Schweitzer ziekenhuis een uniek ziekenhuis. Met vier locaties, Dordrecht, Zwijndrecht -en Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Intensieve samenwerking met andere (zorg)partners maakt het mogelijk te blijven ontwikkelen en innoveren. Of het nu gaat om complexe operaties, spoedeisende hulp, ziekenhuisopname of behandeling in een polikliniek, de medisch specialisten en medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis verlenen zorg met hoofd, hart en ziel.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Albert Schweitzer ziekenhuis

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% Albert Schweitzer ziekenhuis
5,13% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in het Albert Schweitzer ziekenhuis onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

19,10% Albert Schweitzer ziekenhuis
20,31% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 19,10% van de patiënten met endeldarmkanker in het Albert Schweitzer ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

12,10% Albert Schweitzer ziekenhuis
12,10% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 12,10% van de patiënten met dikkedarmkanker in het Albert Schweitzer ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties endeldarmkanker

27 Albert Schweitzer ziekenhuis
In 2020 voerde het het Albert Schweitzer ziekenhuis 27 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties dikkedarmkanker

94 Albert Schweitzer ziekenhuis
In 2020 voerde het het Albert Schweitzer ziekenhuis 94 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Samenwerking

In het Albert Schweitzer ziekenhuis werken alle disciplines nauw met elkaar samen in het gehele proces dat u als patiënt met darmkanker doorloopt. U wordt begeleid door een casemanager in het gehele traject. Het Albert Schweitzer ziekenhuis behoort tot de 20 grootste ziekenhuizen als het gaat om het aantal patiënten die geopereerd worden voor darmkanker. De ligduur is twee dagen korter dan de gemiddelde ligduur in Nederlandse ziekenhuizen.

Contactinformatie

Locaties

 • Dordwijk Hoofdlocatie
  Albert Schweitzerplaats 25
  3318 AT Dordrecht
 • Zwijndrecht
  Langeweg 336
  3331 LZ Zwijndrecht
 • Sliedrecht
  Wilhelminastraat 75
  3361 XV Sliedrecht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen