Albert Schweitzer ziekenhuis

Albert Schweitzer ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door het Albert Schweitzer ziekenhuis

Zorg met Hoofd, Hart en ziel - Klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen; deze combinatie maakt van het Albert Schweitzer ziekenhuis een uniek ziekenhuis. Met vier locaties, Dordrecht, Zwijndrecht -en Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Intensieve samenwerking met andere (zorg)partners maakt het mogelijk te blijven ontwikkelen en innoveren. Of het nu gaat om complexe operaties, spoedeisende hulp, ziekenhuisopname of behandeling in een polikliniek, de medisch specialisten en medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis verlenen zorg met hoofd, hart en ziel.

Kwaliteitscijfers

Albert Schweitzer ziekenhuis

Obesitas

Maagverkleining of maagband

Het ziekenhuis houdt bij of patiënten binnen vijf jaar voldoende zijn afgevallen. Voldoende is: minimaal 50% van het overgewicht kwijtraken. Overgewicht is het aantal kilo’s dat je moet afvalleen om een gezond gewicht (BMI = 25) te bereiken. Operaties voor gewichtsverlies zijn risicovolle operaties. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoe vaak ernstige complicaties optreden binnen dertig dagen na de operatie. Soms is er na de eerste operatie een tweede operatie nodig. Bijvoorbeeld als er blijvende eetproblemen zijn, of als de patiënt toch weer is aangekomen. Bij deze tweede operatie (revisieoperatie) is de kans op complicaties groter. Ook dit wordt gemeten. Tot slot wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie doen.

Voldoende gewichtsverlies na gastric sleeve

88,40% Albert Schweitzer ziekenhuis
87,08% Landelijk gemiddelde
In 2021 is 88,40% van de patiënten binnen twee jaar na de operatie voldoende afgevallen. Voldoende betekent minimaal 20% verlies van totaalgewicht.
Bron: Transparantiekalender 2021

Voldoende gewichtsverlies na gastric bypass

98,80% Albert Schweitzer ziekenhuis
97,11% Landelijk gemiddelde
In 2021 is 98,80% van de patiënten binnen twee jaar na de operatie voldoende afgevallen. Voldoende betekent minimaal 20% verlies van totaalgewicht.
Bron: Transparantiekalender 2021

Voldoende gewichtsverlies na andere ingreep

Deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Complicaties na de operatie

1,50% Albert Schweitzer ziekenhuis
1,24% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 1,50% van de patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis binnen 30 dagen complicaties gekregen na een operatie voor gewichtsverlies.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

132 Albert Schweitzer ziekenhuis
200 Norm
In 2021 voerde het het Albert Schweitzer ziekenhuis 132 operaties uit voor gewichtsverlies. Het ziekenhuis heeft de operaties niet vaak genoeg gedaan.
Bron: Transparantiekalender 2021

Toelichting

Bariatrie is een deel van de geneeskunde die zich bezighoudt met de oorzaken, preventie en behandeling van obesitas. Dit doen we met dieetadvies, beweging, gedragstherapie en/of chirurgie. Bij chirurgie kunt u denken aan verschillende vormen van maagverkleinende operaties.

Multidisciplinair team

Het Obesitascentrum is een multidisciplinair team. Chirurgen, verpleegkundigen, diëtisten, internisten en psychologen werken nauw samen om u de beste zorg te bieden. Uw leven kan erg veranderen, doordat u anders omgaat met uw voeding en uw lichaam verandert. Het is belangrijk dat u zich hierop geestelijk en lichamelijk goed voorbereidt. Wij helpen u daarbij, zodat we de behandeling samen tot een succes kunnen maken.

Informatieavonden

Wilt u meer weten over obesitas, maagverkleinende operaties en het nazorgtraject? Kom dan eens langs bij onze informatieavond. Kijk in de agenda van onze informatiebijeenkomsten om u aan te melden.

https://www.asz.nl/specialismen/bariatrie-obesitascentrum/


Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Dordwijk Hoofdlocatie
  Albert Schweitzerplaats 25
  3318 AT Dordrecht
 • Zwijndrecht
  Langeweg 336
  3331 LZ Zwijndrecht
 • Sliedrecht
  Wilhelminastraat 75
  3361 XV Sliedrecht
 • GOED Ridderkerk
  Jan Luykenstraat 8
  2985BV Ridderkerk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen