Albert Schweitzer ziekenhuis

Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht

Bekijk locaties en contactinformatie

Zorg met Hoofd, Hart en ziel
Klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen; deze combinatie maakt van het Albert Schweitzer ziekenhuis een uniek ziekenhuis. Met vier locaties, Dordrecht, Zwijndrecht -en Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Intensieve samenwerking met andere (zorg)partners maakt het mogelijk te blijven ontwikkelen en innoveren. Of het nu gaat om complexe operaties, spoedeisende hulp, ziekenhuisopname of behandeling in een polikliniek, de medisch specialisten en medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis verlenen zorg met hoofd, hart en ziel.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Albert Schweitzer ziekenhuis

Obesitas

Maagverkleining of maagband

Het ziekenhuis houdt bij of patiënten binnen vijf jaar voldoende zijn afgevallen. Voldoende is: minimaal 50% van het overgewicht kwijtraken. Overgewicht is het aantal kilo’s dat je moet afvalleen om een gezond gewicht (BMI = 25) te bereiken. Operaties voor gewichtsverlies zijn risicovolle operaties. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoe vaak ernstige complicaties optreden binnen dertig dagen na de operatie. Soms is er na de eerste operatie een tweede operatie nodig. Bijvoorbeeld als er blijvende eetproblemen zijn, of als de patiënt toch weer is aangekomen. Bij deze tweede operatie (revisieoperatie) is de kans op complicaties groter. Ook dit wordt gemeten. Tot slot wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie doen.

Voldoende gewichtsverlies na gastric sleeve

74,20% Albert Schweitzer ziekenhuis
73,65% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 74,20% van de patiënten binnen twee jaar na de operatie voldoende afgevallen. Voldoende betekent minimaal 50% van het overgewicht.
Bron: Transparantiekalender 2017

Voldoende gewichtsverlies na gastric bypass

84,10% Albert Schweitzer ziekenhuis
90,36% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 84,10% van de patiënten binnen twee jaar na de operatie voldoende afgevallen. Voldoende betekent minimaal 50% van het overgewicht.
Bron: Transparantiekalender 2017

Voldoende gewichtsverlies na mini gastric bypass

0,00% Albert Schweitzer ziekenhuis
50,83% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten binnen twee jaar na de operatie voldoende afgevallen. Voldoende betekent minimaal 50% van het overgewicht.
Bron: Transparantiekalender 2017

Complicaties na de operatie

2,40% Albert Schweitzer ziekenhuis
2,46% Landelijk gemiddelde
In 2017 heeft 2,40% van de patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis binnen 30 dagen complicaties gekregen na een operatie voor gewichtsverlies.
Bron: Transparantiekalender 2017

Complicaties na tweede operatie

9,10% Albert Schweitzer ziekenhuis
4,30% Landelijk gemiddelde
In 2017 heeft 9,10% van de patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis binnen 30 dagen complicaties gekregen na een revisieoperatie voor gewichtsverlies.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

165 Albert Schweitzer ziekenhuis
200 Norm
In 2017 voerde het het Albert Schweitzer ziekenhuis 165 operaties uit voor gewichtsverlies. Het ziekenhuis heeft de operaties niet vaak genoeg gedaan.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

 • Dordrecht Hoofdlocatie
  Albert Schweitzerplaats 25
  3318 AT Dordrecht
 • Sliedrecht
  Wilhelminastraat 75
  3361 XV Sliedrecht
 • Zwijndrecht
  Langeweg 336
  3331 LZ Zwijndrecht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen