Albert Schweitzer ziekenhuis

Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht

Bekijk locaties en contactinformatie

Zorg met Hoofd, Hart en ziel
Klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen; deze combinatie maakt van het Albert Schweitzer ziekenhuis een uniek ziekenhuis. Met vier locaties, Dordrecht, Zwijndrecht -en Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Intensieve samenwerking met andere (zorg)partners maakt het mogelijk te blijven ontwikkelen en innoveren. Of het nu gaat om complexe operaties, spoedeisende hulp, ziekenhuisopname of behandeling in een polikliniek, de medisch specialisten en medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis verlenen zorg met hoofd, hart en ziel.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Albert Schweitzer ziekenhuis

Slokdarmkanker

Operatie bij slokdarmkanker

Vaak is een operatie onderdeel van de behandeling. Het is belangrijk dat er na een operatie geen kankerweefsel achterblijft. Een operatie is geslaagd als de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn. Dus, als er geen kankercellen meer zijn. Het ziekenhuis houdt deze cijfers bij. Net als bij alle andere operaties, bestaat ook bij een slokdarmkankeroperatie de mogelijkheid dat er een complicatie optreedt, bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie. Een complicatie is niet altijd te voorkomen, maar de mate waarin complicaties voorkomen, zegt iets over de kwaliteit van zorg.

Schone snijvlakken na de operatie

100,00% Albert Schweitzer ziekenhuis
91,50% Landelijk gemiddelde
In 2017 is bij 100,00% van de patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis voldoende kankerweefsel weggehaald bij de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2017

Complicaties na de operatie

8,50% Albert Schweitzer ziekenhuis
30,86% Landelijk gemiddelde
In 2017 heeft 8,50% van de patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis ernstige complicaties gekregen na een operatie bij slokdarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

3 Albert Schweitzer ziekenhuis
20 Norm
In 2017 voerde het het Albert Schweitzer ziekenhuis 3 operaties uit bij slokdarmkanker. Het ziekenhuis heeft de operaties niet vaak genoeg gedaan.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Contactinformatie

Locaties

 • Dordrecht Hoofdlocatie
  Albert Schweitzerplaats 25
  3318 AT Dordrecht
 • Sliedrecht
  Wilhelminastraat 75
  3361 XV Sliedrecht
 • Zwijndrecht
  Langeweg 336
  3331 LZ Zwijndrecht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen