Albert Schweitzer ziekenhuis

Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht

Bekijk locaties en contactinformatie

Zorg met Hoofd, Hart en ziel
Klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen; deze combinatie maakt van het Albert Schweitzer ziekenhuis een uniek ziekenhuis. Met vier locaties, Dordrecht, Zwijndrecht -en Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Intensieve samenwerking met andere (zorg)partners maakt het mogelijk te blijven ontwikkelen en innoveren. Of het nu gaat om complexe operaties, spoedeisende hulp, ziekenhuisopname of behandeling in een polikliniek, de medisch specialisten en medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis verlenen zorg met hoofd, hart en ziel.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Albert Schweitzer ziekenhuis

Heropnames

Onverwachte heropnames

Soms is het nodig om kort na een ontslag uit het ziekenhuis opnieuw opgenomen te worden. Dat kan zijn omdat dat gepland is. Bijvoorbeeld als je opgenomen wordt voor een behandeling, en een maand later diezelfde behandeling weer moet krijgen. Het kan ook zijn dat je voor iets heel anders opgenomen moet worden. Als een heropname onverwacht is, kan dat iets zeggen over de kwaliteit van de zorg. Ziekenhuizen houden daarom bij hoeveel patiënten opnieuw opgenomen worden, en of dit gepland was of niet.

Heropnames

95 100 106 Albert Schweitzer ziekenhuis
95 Landelijke ratio
Het Albert Schweitzer ziekenhuis had in 2020 een heropnamecijfer van 100. Het aantal patiënten dat opnieuw moet worden opgenomen is meer dan verwacht.
Toelichting van het ziekenhuis:

De heropname ratio 2020 (100) is niet significant afwijkend van landelijk gemiddelde. De heropnames zijn diffuus verdeeld over alle diagnosegroepen en specialismen. De enige afwijkende categorie wordt gevormd door de diagnosegroep prematuriteit en overige perinatale aandoeningen. Dit wordt verklaard door de aanwezigheid van een neonatale afdeling en daaruit volgt een kwetsbare patiëntengroep die wat vaker wordt heropgenomen. De heropname ratio wordt berekend door het werkelijke (waargenomen) aantal heropnamen van een ziekenhuis af te zetten tegen het verwachte aantal heropnamen. Hierbij is gecorrigeerd voor factoren die de kans op een heropname kunnen beïnvloeden. Deze factoren zijn: leeftijd, geslacht, sociaaleconomische status, zwaarte van de hoofddiagnose, nevendiagnosen, urgentie van opname, herkomst, jaar van ontslag en maand van opname.  

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Contactinformatie

Locaties

 • Dordwijk Hoofdlocatie
  Albert Schweitzerplaats 25
  3318 AT Dordrecht
 • Zwijndrecht
  Langeweg 336
  3331 LZ Zwijndrecht
 • Sliedrecht
  Wilhelminastraat 75
  3361 XV Sliedrecht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen