Albert Schweitzer ziekenhuis

Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht

Bekijk locaties en contactinformatie

Zorg met Hoofd, Hart en ziel
Klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen; deze combinatie maakt van het Albert Schweitzer ziekenhuis een uniek ziekenhuis. Met vier locaties, Dordrecht, Zwijndrecht -en Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Intensieve samenwerking met andere (zorg)partners maakt het mogelijk te blijven ontwikkelen en innoveren. Of het nu gaat om complexe operaties, spoedeisende hulp, ziekenhuisopname of behandeling in een polikliniek, de medisch specialisten en medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis verlenen zorg met hoofd, hart en ziel.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Albert Schweitzer ziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,99% Albert Schweitzer ziekenhuis
0,78% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 0,99% van de patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

2,31% Albert Schweitzer ziekenhuis
2,03% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 2,31% van de patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

33,32% Albert Schweitzer ziekenhuis
32,77% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 33,32%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

545 Albert Schweitzer ziekenhuis
50 Norm
In 2018 voerde het Albert Schweitzer ziekenhuis 545 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

 • Dordwijk Hoofdlocatie
  Albert Schweitzerplaats 25
  3318 AT Dordrecht
 • Sliedrecht
  Wilhelminastraat 75
  3361 XV Sliedrecht
 • Zwijndrecht
  Langeweg 336
  3331 LZ Zwijndrecht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen