Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kenmerkt zich door haar gastvrijheid en kleinschaligheid. Toch zijn we groot genoeg om alles in huis te hebben. Onze 1300 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij staat persoonlijke aandacht voorop. Onze artsen en verpleegkundigen kijken over de grenzen van hun eigen specialisme en werken ook buiten de muren van ons ziekenhuis. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Patiënttevredenheid

Rapportcijfer

Ziekenhuizen vragen regelmatig de mening van patiënten. Op deze manier kunnen zij de zorg steeds verder verbeteren. Daarnaast wordt er iedere twee jaar een landelijk onderzoek gedaan naar wat mensen in Nederland vinden van hun ziekenhuis.

Het landelijke onderzoek wordt uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ruim 12.000 (potentiële) patiënten is gevraagd wat zij vinden van ziekenhuizen, die zij de afgelopen twee jaar ten minste één keer hebben bezocht. Voor het onderzoek is de volgende vraag gesteld: ‘Als u uw ziekenhuis met een algemeen rapportcijfer mag beoordelen, welk cijfer geeft u dan?’ De uitkomst van dit landelijke onderzoek vind je op Ziekenhuischeck.nl.

In mei 2019 vindt opnieuw een onderzoek onder alle Nederlandse ziekenhuizen plaats. Meer informatie over het onderzoek is beschikbaar via www.nvz-zorgimago.nl.

Rapportcijfer van patiënten

7,7 Nij Smellinghe
Mensen in Nederland geven het ziekenhuis in 2017 het cijfer 7,7. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de ervaringen van patiënten, naasten, bezoekers en inwoners van de regio. Het aantal eerste afspraken, opnames en dagverpleging geeft een indruk van de grootte van het ziekenhuis.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het cijfer 7.7 is gebaseerd op een landelijk imago-onderzoek. Ziekenhuis Nij Smellinghe onderzoekt dagelijks zelf haar patiëntervaringen met de PREM vragenlijst (PREM staat voor Patiënt Reported Experience Measure). Dit onderzoek wordt ook door veel andere ziekenhuizen gebruikt. De informatie uit dit onderzoek gebruiken we om onze zorg te verbeteren. Patiënten hebben onze zorg in 2018 gewaardeerd met een 8.7.

Zo kunnen we van elkaar leren. Klik hier voor meer informatie over onze patiënttevredenheid.

Bron: Imago-onderzoek Nederlandse ziekenhuizen, Newcom Research & Consultancy

Dagbehandelingen

6.662 Nij Smellinghe
In Nij Smellinghe zijn 6662 opnames in dagverpleging per jaar.

Opnames

12.195 Nij Smellinghe
In Nij Smellinghe zijn per jaar 12195 klinische opnames.

Eerste polikliniekbezoeken

76.109 Nij Smellinghe
In Nij Smellinghe zijn 76109 eerste polikliniekbezoeken per jaar.

Contactinformatie

Locaties

  • Drachten
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen