Nij Smellinghe

Introductie door Nij Smellinghe

Een gezondheidsorganisatie waar patiënten en medewerkers zich thuis en welkom voelen. Dat is de kracht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. We leveren zorg, passend bij de behoeftes en mogelijkheden van onze patiënten. Daarbij werken we gelijkwaardig samen met de patiënt, zijn omgeving en professionals uit de wijde omtrek. Zo leveren we kwalitatief goede en passende zorg, nu en in de toekomst.

Onze circa 1.600 medewerkers staan met hun blauwe hart dag en nacht klaar voor patiënten en voor elkaar. We kijken verder dan de grenzen van eigen specialismen en bundelen kennis, capaciteit en middelen. Met aandacht en respect voor ieders eigenheid.

Om de zorg toegankelijk te houden investeren we in duurzame inzetbaarheid van onze mensen, duurzame (technologische) ontwikkelingen en duurzame samenwerkingsverbanden met (zorg)organisaties. Nij Smellinghe werkt samen aan duurzame zorg. Met aandacht. Dat voelt beter.


58.030 Eerste polibezoeken
17.809 Opnames en dagbehandelingen

Kwaliteitscijfers

Nij Smellinghe

Knieproblemen

Nieuwe knie bij knieproblemen

Heb je ernstige pijn aan je knie? Ruim 1 op de 5 mensen boven de 55 jaar heeft knieproblemen. Is je knie versleten, dan kan een operatie een oplossing bieden. Je krijgt dan een kunstknie, oftewel een knieprothese.

Het ziekenhuis houdt bij hoeveel operaties het ziekenhuis uitvoert voor een nieuwe knie. Hoe vaak een tweede operatie nodig is. Hoeveel patiënten binnen 90 dagen een ontsteking kregen na het plaatsen van een kunstknie. Bij hoeveel patiënten er binnen 3 jaar de knieprothese is vervangen.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal operaties

317 Nij Smellinghe
In 2022 voerde Nij Smellinghe 317 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Infecties na knieprothese

0,00% Nij Smellinghe
0,57% Landelijk gemiddelde
In 2022 kreeg 0,00% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2022

Positief effect van de knieprothese

0,35 Nij Smellinghe
0,28 Landelijk gemiddelde
In 2022 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,35 na een knieprothese in Nij Smellinghe. De verbeterscore wordt een half jaar na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2022

Nieuwe operatie nodig na knieprothese

0,74% Nij Smellinghe
1,22% Landelijk gemiddelde
In 2022 is bij 0,74% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2022

Aantal operaties voorste kruisband

36 Nij Smellinghe
In 2022 voerde Nij Smellinghe 36 operaties uit aan de voorste kruisband.
Bron: Transparantiekalender 2022

Nieuwe operatie nodig na knieoperatie

3,66% Nij Smellinghe
2,86% Landelijk gemiddelde
In 2022 werd 3,66% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na een knieoperatie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Toelichting

Zorg voor Bewegen is een speerpunt van Nij Smellinghe. We willen een ziekenhuis zijn voor patiënten uit Noord-Nederland met problemen op het gebied van bewegen. Het is onze ambitie om verder door te groeien naar hét Beweegplein van Noord-Nederland.

Naast behandeling en genezing richten we ons op het voorkomen van problemen en het leren omgaan met uw beperking.

Daarnaast hebben wij uitstekende prothesezorg.

Klik hier voor meer informatie over Zorg voor bewegen.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Nij Smellinghe
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen