Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kenmerkt zich door haar gastvrijheid en kleinschaligheid. Toch zijn we groot genoeg om alles in huis te hebben. Onze 1300 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij staat persoonlijke aandacht voorop. Onze artsen en verpleegkundigen kijken over de grenzen van hun eigen specialisme en werken ook buiten de muren van ons ziekenhuis. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Buikslagaderverwijding

Operatie aan een verwijde buikslagader

Tijdens de operatie wordt een kunststof buisje (prothese) in de slagader geplaatst. Dit kan via een buikoperatie of via de lies. De operatie is geslaagd als de prothese op de juiste plek zit en je geen complicaties hebt gekregen na de operatie.

Om de kwaliteit van de operatie te meten, houdt het ziekenhuis bij hoeveel complicaties er zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen na de operatie. Ook is van belang of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren. De hier getoonde cijfers gaan alleen over operaties die zijn gepland.

Complicaties na de operatie

3,50% Nij Smellinghe
19,94% Landelijk gemiddelde
In 2017 heeft 3,50% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen 30 dagen complicaties gekregen na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Toelichting van het ziekenhuis:

De afdeling Vaatchirurgie houdt zich bezig met diverse aandoeningen, waaronder buikslagaderverwijding. Dit noemen we ook wel een aneurysma.

Wij brengen uw gezondheid exact in kaart. Daarvoor onderzoeken we u van top tot teen, om niets aan het toeval over te laten.

Na de diagnose stelling bespreken we samen met u en uw familie de voorgestelde behandeling.

Klik hier voor meer informatie over Vaatchirurgie in Nij Smellinghe.

Bron: Transparantiekalender 2017

Overleden patiënten

1,90% Nij Smellinghe
1,61% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 1,90% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen 30 dagen overleden na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

33 Nij Smellinghe
20 Norm
In 2017 voerde Nij Smellinghe 33 geplande operaties uit aan een verwijding in de buikslagader. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Drachten
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen