Nij Smellinghe

Introductie door Nij Smellinghe

Gastvrij en kleinschalig, maar groot genoeg om alles in huis te hebben. Dat is de kracht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Persoonlijke aandacht voor de patiënt staat bij ons voorop. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw klachten en aandoeningen, waarbij uw mening net zo belangrijk is als die van onze artsen en verpleegkundigen. 

Bij Nij Smellinghe werken we volop samen met huisartsen, thuiszorg en andere zorgverleners bij u in de buurt. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis. Onze circa 1630 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij kijken ze verder dan de grenzen van hun eigen specialisme. Door samen te werken ontstaat er nieuwe kennis. Kennis waarmee we u de best mogelijke zorg kunnen geven.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

65.278 Eerste polibezoeken
16.331 Opnames

Kwaliteitscijfers

Nij Smellinghe

Buikslagaderverwijding

Operatie aan een verwijde buikslagader

Tijdens de operatie wordt een kunststof buisje (prothese) in de slagader geplaatst. Dit kan via een buikoperatie of via de lies. De operatie is geslaagd als de prothese op de juiste plek zit en je geen complicaties hebt gekregen na de operatie.

Om de kwaliteit van de operatie te meten, houdt het ziekenhuis bij hoeveel complicaties er zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen na de operatie. Ook is van belang of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren. De hier getoonde cijfers gaan alleen over operaties die zijn gepland.

Complicaties na de operatie

9,10% Nij Smellinghe
16,65% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 9,10% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen 30 dagen complicaties gekregen na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

1,20% Nij Smellinghe
1,64% Landelijk gemiddelde
In 2021 is 1,20% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen 30 dagen overleden na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

19 Nij Smellinghe
20 Norm
In 2021 voerde Nij Smellinghe 19 geplande operaties uit aan een verwijding in de buikslagader. Het ziekenhuis heeft de operatie niet vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Toelichting

De afdeling Vaatchirurgie houdt zich bezig met diverse aandoeningen, waaronder buikslagaderverwijding. Dit noemen we ook wel een aneurysma. Wij brengen uw gezondheid exact in kaart. Daarvoor onderzoeken we u van top tot teen, om niets aan het toeval over te laten.

Na de diagnosestelling bespreken we samen met u en uw familie de voorgestelde behandeling.

Klik hier voor meer informatie over Vaatchirurgie in Nij Smellinghe.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Nij Smellinghe
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen