Nij Smellinghe

Gastvrij en kleinschalig, maar groot genoeg om alles in huis te hebben. Dat is de kracht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Persoonlijke aandacht voor de patiënt staat bij ons voorop. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw klachten en aandoeningen, waarbij uw mening net zo belangrijk is als die van onze artsen en verpleegkundigen. 

Bij Nij Smellinghe werken we volop samen met huisartsen, thuiszorg en andere zorgverleners bij u in de buurt. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis. Onze circa 1600 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij kijken ze verder dan de grenzen van hun eigen specialisme. Door samen te werken ontstaat er nieuwe kennis. Kennis waarmee we u de best mogelijke zorg kunnen geven.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

2,10% Nij Smellinghe
2,98% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 2,10% van de patiënten met endeldarmkanker in Nij Smellinghe onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Toelichting van het ziekenhuis:

Nij Smellinghe wil hét buikcentrum van Noord-Nederland zijn. Gastro Enterologie (GE) is een speerpunt binnen ons ziekenhuis.

Met specialistische kennis op het gebied van acute, klinische en complexe GE-zorg willen wij ons onderscheiden van andere ziekenhuizen in de regio. 

Klik hier voor meer informatie over onze ambities.

Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

4,60% Nij Smellinghe
19,38% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 4,60% van de patiënten met endeldarmkanker in Nij Smellinghe een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

6,50% Nij Smellinghe
14,04% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 6,50% van de patiënten met dikkedarmkanker in Nij Smellinghe een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties endeldarmkanker

24 Nij Smellinghe
In 2019 voerde het Nij Smellinghe 24 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties dikkedarmkanker

76 Nij Smellinghe
In 2019 voerde het Nij Smellinghe 76 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Toelichting

Nij Smellinghe wil hét buikcentrum van Noord-Nederland zijn. Gastro Enterologie (GE) is een speerpunt binnen ons ziekenhuis. Met specialistische kennis op het gebied van acute, klinische en complexe GE-zorg willen wij ons onderscheiden van andere ziekenhuizen in de regio.

Klik hier voor meer informatie over onze ambities.

Contactinformatie

Locaties

  • Nij Smellinghe
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen