Nij Smellinghe

Introductie door Nij Smellinghe

Gastvrij en kleinschalig, maar groot genoeg om alles in huis te hebben. Dat is de kracht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Persoonlijke aandacht voor de patiënt staat bij ons voorop. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw klachten en aandoeningen, waarbij uw mening net zo belangrijk is als die van onze artsen en verpleegkundigen. 

Bij Nij Smellinghe werken we volop samen met huisartsen, thuiszorg en andere zorgverleners bij u in de buurt. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis. Onze circa 1630 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij kijken ze verder dan de grenzen van hun eigen specialisme. Door samen te werken ontstaat er nieuwe kennis. Kennis waarmee we u de best mogelijke zorg kunnen geven.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteitscijfers

Nij Smellinghe

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% Nij Smellinghe
5,13% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Nij Smellinghe onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

21,50% Nij Smellinghe
20,31% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 21,50% van de patiënten met endeldarmkanker in Nij Smellinghe een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

23,20% Nij Smellinghe
12,10% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 23,20% van de patiënten met dikkedarmkanker in Nij Smellinghe een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties endeldarmkanker

15 Nij Smellinghe
In 2020 voerde het Nij Smellinghe 15 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie {Voldoet}vaak{/Voldoet}{!Voldoet}niet vaak{/!Voldoet} genoeg gedaan om goede longkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties dikkedarmkanker

66 Nij Smellinghe
In 2020 voerde het Nij Smellinghe 66 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie {Voldoet}vaak{/Voldoet}{!Voldoet}niet vaak{/!Voldoet} genoeg gedaan om goede longkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Toelichting

De gastro-enterologie, het vakgebied waaronder darmkanker wordt behandeld, is een van de speerpunten van het Nij Smellinghe ziekenhuis. We onderscheiden ons door een goed lopend prehabilitatie en ERAS programma. Hoe beter en fitter je als patiënt een operatie ingaat, hoe beter je als patient eruit komt. Als gevolg van deze beide programma’s zien we een afname van het aantal complicaties en dien ten gevolge een afname van de opname duur.

Klik hier voor meer informatie over onze ambities.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Nij Smellinghe
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen