Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kenmerkt zich door haar gastvrijheid en kleinschaligheid. Toch zijn we groot genoeg om alles in huis te hebben. Onze 1300 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij staat persoonlijke aandacht voorop. Onze artsen en verpleegkundigen kijken over de grenzen van hun eigen specialisme en werken ook buiten de muren van ons ziekenhuis. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

1,47% Nij Smellinghe
15,00% Norm
In 2017 is bij 1,47% van de patiënten met borstkanker in Nij Smellinghe onvoldoende kankerweefsel verwijderd. Het ziekenhuis voldoet aan de norm van maximaal 15%.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

185 Nij Smellinghe
50 Norm
In 2017 behandelde Nij Smellinghe 185 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Toelichting van het ziekenhuis:

De Mammapoli (ook wel de polikliniek Borstkankerzorg genoemd) is gespecialiseerd in het onderzoeken van afwijkingen aan uw borsten. Wanneer blijkt dat u borstkanker heeft, bent u bij ons aan het juiste adres voor de behandeling.

Ook zijn wij gespecialiseerd in de nazorg na uw borstkankerbehandeling.

Eén van de meeste bekende klachten na de operatie is het ontstaan van lymfoedeem. Dit is zwelling van uw arm door vochtophoping omdat uw lymfeklieren zijn verwijderd of zijn beschadigd door de bestraling. Nij Smellinghe is hét expertisecentrum voor lymfovasculaire geneeskunde.

Klik hier voor meer informatie over onze borstkankerzorg.

Klik hier voor meer informatie over het Expertisecentrum voor Lymfovasculaire geneeskunde.

Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal nieuwe patiënten die zijn behandeld zonder operatie

11 Nij Smellinghe
In 2017 behandelde Nij Smellinghe 11 nieuwe patiënten met borstkanker zonder operatie. 
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Drachten
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen