Nij Smellinghe

Introductie door Nij Smellinghe

Gastvrij en kleinschalig, maar groot genoeg om alles in huis te hebben. Dat is de kracht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Persoonlijke aandacht voor de patiënt staat bij ons voorop. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw klachten en aandoeningen, waarbij uw mening net zo belangrijk is als die van onze artsen en verpleegkundigen. 

Bij Nij Smellinghe werken we volop samen met huisartsen, thuiszorg en andere zorgverleners bij u in de buurt. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis. Onze circa 1630 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij kijken ze verder dan de grenzen van hun eigen specialisme. Door samen te werken ontstaat er nieuwe kennis. Kennis waarmee we u de best mogelijke zorg kunnen geven.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

65.278 Eerste polibezoeken
16.331 Opnames

Kwaliteitscijfers

Nij Smellinghe

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

176 Nij Smellinghe
50 Norm
In 2021 behandelde Nij Smellinghe 176 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Borstsparende operatie

80,60% Nij Smellinghe
74,03% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 80,60% van de patiënten met invasieve borstkanker (zonder uitzaaiingen) in Nij Smellinghe een operatie gehad waarbij de borst is behouden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Casemanager

Ja Nij Smellinghe
In 2021 hebben alle patiënten met borstkanker in Nij Smellinghe een eigen casemanager.
Bron: Transparantiekalender 2021

Toelichting

In Nij Smellinghe kunt u op de mammapoli terecht om afwijkingen aan borst te laten onderzoeken.
Als er sprake is van borstkanker wordt in een multidisciplinair team van gespecialiseerd verpleegkundigen, chirurg-oncologen, radiologen, oncologen en plastisch chirurgen samen met de patiënt een passend behandelplan gemaakt.
Met gebruik van video’s en gesprekken op de polikliniek informeren wij u zo goed mogelijk om samen tot een goede keuze en behandelstrategie te komen.
Ook voor nazorg na een borstkankerbehandeling kunt u op de mammapoli terecht.

Wij hebben goede samenwerking met experts op het gebied van oncologische revalidatie en lymfoedeem.

Klik hier voor meer informatie over onze borstkankerzorg.


Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Nij Smellinghe
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen