Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kenmerkt zich door haar gastvrijheid en kleinschaligheid. Toch zijn we groot genoeg om alles in huis te hebben. Onze 1300 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij staat persoonlijke aandacht voorop. Onze artsen en verpleegkundigen kijken over de grenzen van hun eigen specialisme en werken ook buiten de muren van ons ziekenhuis. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Wachttijden

Wachttijden voor polikliniek en behandeling

Wil je weten hoe snel je terecht kunt in het ziekenhuis? Ieder ziekenhuis houdt op zijn website bij wat de actuele wachttijden zijn per specialisme. Dit overzicht wordt iedere maand bijgewerkt. Er zijn verschillende wachttijden: hoe snel kun je terecht op de polikliniek voor een eerste afspraak en wat is de wachttijd voor een behandeling (bijvoorbeeld een operatie). Ziekenhuizen hebben afgesproken dat je binnen vier weken voor een eerste afspraak op de polikliniek terecht moet kunnen. De wachttijd om met een behandeling te beginnen, is maximaal zeven weken. Heb je spoedeisende hulp nodig? Dan kun je direct in het ziekenhuis terecht.

Gemiddelde wachttijd polikliniek 2017

1 - 2 weken: 25% 3 - 4 weken: 35% 4+ weken: 40%
 • 1 - 2 weken: 25%
 • 3 - 4 weken: 35%
 • 4 weken: 40%
Toelichting van het ziekenhuis:

Ziekenhuis Nij Smellinghe doet er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Iedere week maken we een lijst waarop u kunt zien hoe lang de wachttijden zijn.

Soms kan deze ingeschatte wachttijd afwijken van de werkelijke wachttijd. Er kunnen namelijk onverwachte gebeurtenissen of omstandigheden zijn waardoor uw wachttijd oploopt of juist wordt verkort.

In overleg met uw verwijzer is het mogelijk om u binnen één week op de polikliniek te zien.

Bron: MediQuest

Gemiddelde wachttijd behandeling 2017

1 - 3 weken: 18% 4 - 7 weken: 54% 7+ weken: 29%
 • 1 - 2 weken: 18%
 • 3 - 7 weken: 54%
 • 7 weken: 29%
Bron: MediQuest

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden zijn te vinden op de website van Nij Smellinghe.

Bekijk actuele wachttijden

Contactinformatie

Locaties

 • Drachten
  Compagnonsplein 1
  9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen