Nij Smellinghe

Gastvrij en kleinschalig, maar groot genoeg om alles in huis te hebben. Dat is de kracht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Persoonlijke aandacht voor de patiënt staat bij ons voorop. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw klachten en aandoeningen, waarbij uw mening net zo belangrijk is als die van onze artsen en verpleegkundigen. 

Bij Nij Smellinghe werken we volop samen met huisartsen, thuiszorg en andere zorgverleners bij u in de buurt. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis. Onze circa 1630 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij kijken ze verder dan de grenzen van hun eigen specialisme. Door samen te werken ontstaat er nieuwe kennis. Kennis waarmee we u de best mogelijke zorg kunnen geven.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Nij Smellinghe
0,87% Landelijk gemiddelde
In 2020 kreeg 0,00% van de patiënten in Nij Smellinghe een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Toelichting van het ziekenhuis:

Bij Nij Smellinghe hebben we voortdurend aandacht voor het voorkomen van (wond)infecties. Medewerkers van iedere afdeling krijgen extra scholing over het voorkomen van infecties en het verzorgen van wonden. Hier controleren we regelmatig op. Op de operatieafdeling is extra aandacht voor het voorkomen van infecties. Tijdens de operaties zorgen we dat er niemand binnen kan komen in de operatiekamer. Ook dit draagt bij aan het voorkomen van (wond)infecties.

Bron: Transparantiekalender 2020

Tweede operatie nodig

1,84% Nij Smellinghe
1,12% Landelijk gemiddelde
In 2020 werd 1,84% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Positief effect operatie

33,40% Nij Smellinghe
28,17% Landelijk gemiddelde
In 2020 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 33,40%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

306 Nij Smellinghe
50 Norm
In 2020 voerde Nij Smellinghe 306 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Toelichting

Zorg voor Bewegen is een speerpunt van Nij Smellinghe. We willen een ziekenhuis zijn voor patiënten uit Noord-Nederland met problemen op het gebied van bewegen. Het is onze ambitie om verder door te groeien naar hét Beweegplein van Noord-Nederland.

Naast behandeling en genezing richten we ons op het voorkomen van problemen en het leren omgaan met uw beperking.

Daarnaast hebben wij uitstekende prothesezorg.

Klik hier voor meer informatie over Zorg voor bewegen.

Contactinformatie

Locaties

  • Nij Smellinghe
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen