Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kenmerkt zich door haar gastvrijheid en kleinschaligheid. Toch zijn we groot genoeg om alles in huis te hebben. Onze 1300 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij staat persoonlijke aandacht voorop. Onze artsen en verpleegkundigen kijken over de grenzen van hun eigen specialisme en werken ook buiten de muren van ons ziekenhuis. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Nij Smellinghe
0,96% Landelijk gemiddelde
In 2017 kreeg 0,00% van de patiënten in Nij Smellinghe een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Toelichting van het ziekenhuis:

Bij Nij Smellinghe hebben we voortdurend aandacht voor het voorkomen van (wond)infecties. Medewerkers van iedere afdeling krijgen extra scholing over het voorkomen van infecties en het verzorgen van wonden. Hier controleren we regelmatig op. Op de operatieafdeling is extra aandacht voor het voorkomen van infecties. Tijdens de operaties zorgen we dat er niemand binnen kan komen in de operatiekamer. Ook dit draagt bij aan het voorkomen van (wond)infecties.

Bron: Transparantiekalender 2017

Tweede operatie nodig

3,05% Nij Smellinghe
1,97% Landelijk gemiddelde
In 2017 werd 3,05% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Positief effect operatie

29,93% Nij Smellinghe
27,47% Landelijk gemiddelde
In 2017 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 29,93%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Toelichting van het ziekenhuis:

Zorg voor Bewegen is een speerpunt van Nij Smellinghe. We willen een ziekenhuis zijn voor patiënten uit Noord-Nederland met problemen op het gebied van bewegen. Het is onze ambitie om verder door te groeien naar hét Beweegplein van Noord-Nederland. Naast behandeling en genezing richten we ons op het voorkomen van problemen en het leren omgaan met uw beperking. Daarnaast hebben wij uitstekende prothesezorg. Klik hier voor meer informatie over Zorg voor bewegen.

Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

269 Nij Smellinghe
50 Norm
In 2017 voerde Nij Smellinghe 269 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Drachten
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen