Nij Smellinghe

Introductie door Nij Smellinghe

Gastvrij en kleinschalig, maar groot genoeg om alles in huis te hebben. Dat is de kracht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Persoonlijke aandacht voor de patiënt staat bij ons voorop. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw klachten en aandoeningen, waarbij uw mening net zo belangrijk is als die van onze artsen en verpleegkundigen. 

Bij Nij Smellinghe werken we volop samen met huisartsen, thuiszorg en andere zorgverleners bij u in de buurt. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis. Onze circa 1630 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij kijken ze verder dan de grenzen van hun eigen specialisme. Door samen te werken ontstaat er nieuwe kennis. Kennis waarmee we u de best mogelijke zorg kunnen geven.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

58.030 Eerste polibezoeken
17.809 Opnames en dagbehandelingen

Kwaliteitscijfers

Nij Smellinghe

Heupslijtage

Nieuwe heup

Per jaar krijgen meer dan 24.000 mensen een nieuwe heup. Het doel van de operatie is dat je geen last meer hebt van je heup. Of veel minder last. 

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak er iets mis gaat na de operatie. Hoe vaak ze voor de tweede keer moeten opereren. Hoe vaak ze een nieuwe heup zetten. Gaat het een jaar na de operatie beter met patiënten? Hebben ze bijvoorbeeld minder pijn, en kunnen ze beter hun dagelijkse dingen doen?

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal operaties

381 Nij Smellinghe
In 2022 voerde Nij Smellinghe 381 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2022

Positief effect operatie

0,37 Nij Smellinghe
0,35 Landelijk gemiddelde
In 2022 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,37 na een heupprothese in Nij Smellinghe. De verbeterscore wordt 12 maanden na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2022

Tweede operatie nodig

2,09% Nij Smellinghe
1,08% Landelijk gemiddelde
In 2022 werd 2,09% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2022

Infecties

0,00% Nij Smellinghe
0,85% Landelijk gemiddelde
In 2022 kreeg 0,00% van de patiënten in Nij Smellinghe een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2022

Toelichting

Zorg voor Bewegen is een speerpunt van Nij Smellinghe. We willen een ziekenhuis zijn voor patiënten uit Noord-Nederland met problemen op het gebied van bewegen. Het is onze ambitie om verder door te groeien naar hét Beweegplein van Noord-Nederland.

Naast behandeling en genezing richten we ons op het voorkomen van problemen en het leren omgaan met uw beperking.

Daarnaast hebben wij uitstekende prothesezorg.

Klik hier voor meer informatie over Zorg voor bewegen.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Nij Smellinghe
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen