VieCuri Medisch Centrum

VieCuri Medisch Centrum

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door VieCuri Medisch Centrum

VieCuri Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis in Noord-Limburg, met ziekenhuislocaties in Venlo en Venray en regiopoli's in Reuver, Panningen en Horst.

VieCuri heeft een verzorgingsgebied van ongeveer 280.000 inwoners. Mensen kunnen er voor vrijwel alle specialismen terecht, zowel in Venlo als in Venray. Op basis van de diagnose van het ziektebeeld wordt de patiënt door VieCuri zelf behandeld, dan wel doorgeleid naar andere zorgpartners. Het ziekenhuis beschikt over een aantal (boven)regionale (topklinische) voorzieningen, zoals het dottercentrum, het centrum voor metabole botaandoeningen en het Kinderallergiecentrum. Op locatie Venlo kan men bovendien ook terecht voor bestralingsbehandelingen in de dependance van MAASTRO Clinic.

Vanuit haar brede pakket van basiszorg legt het ziekenhuis het accent op acute zorg, oncologie en zorg voor de oudere patiënt.

VieCuri gelooft dat het in onze ziekenhuizen niet alleen draait om behandelen en opereren. Net zo belangrijk is hoe al onze 3.000 medewerkers betrokken zijn bij hun patiënten We willen dat patiënten zich thuis voelen in VieCuri. Wij zijn ervan overtuigd dat helder communiceren en samen werken aan gezondheid zorgen voor een beter herstel.

Kwaliteitscijfers

VieCuri Medisch Centrum

Patiëntervaringen

Rapportcijfer

Ziekenhuizen vragen regelmatig de mening van patiënten. Op deze manier kunnen zij de zorg steeds verder verbeteren. Als je op de polikliniek bent geweest, of na opname in het ziekenhuis, ontvang je van het ziekenhuis een vragenlijst. Daarnaast wordt er iedere twee jaar een landelijk onderzoek gedaan naar wat mensen in Nederland vinden van hun ziekenhuis.

Een aantal ziekenhuizen gebruikt dezelfde vragenlijst voor het meten van patiëntervaringen: de Patiëntervaringsmonitor (PEM). De PEM is een korte vragenlijst, die een goed beeld geeft hoe de patiënt zijn bezoek aan het ziekenhuis heeft ervaren. De cijfers van de PEM vind je op Ziekenhuischeck. Dit cijfer is nog niet beschikbaar bij alle ziekenhuizen, alleen bij de ziekenhuizen die de PEM-vragenlijst gebruiken.

Het algemene waarderingscijfer is afkomstig uit landelijk onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ruim 20.000 (potentiële) patiënten is gevraagd wat zij vinden van ziekenhuizen, die zij de afgelopen twee jaar ten minste één keer hebben bezocht. Voor het onderzoek is de volgende vraag gesteld: ‘Als u uw ziekenhuis met een algemeen rapportcijfer mag beoordelen, welk cijfer geeft u dan?’ 

Rapportcijfer patiëntervaringen

8,4 VieCuri Medisch Centrum
Patiënten van VieCuri Medisch Centrum geven het ziekenhuis een 8,4. Dit rapportcijfer komt uit een patiëntervaringsmeting onder patiënten van het ziekenhuis volgens dat is uitgevoerd volgens de PEM-methodiek.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het ziekenhuis laat zelf jaarlijks onderzoek uitvoeren naar Patiënttevredenheid door middel van de PEM. Dit onderzoek vindt plaats via een landelijk meetbureau. Het ziekenhuis is daarin vergeleken met 17 andere ziekenhuizen.

VieCuri gebruikt de resultaten van de PEM om zichzelf te verbeteren op de punten waar minder goed gescoord is. 

Bron: Patiëntervaringsmonitor (PEM)

Rapportcijfer algemene waardering

7,7 VieCuri Medisch Centrum
Mensen in Nederland geven VieCuri Medisch Centrum een 7,7. Dit rapportcijfer komt uit een landelijk imago-onderzoek dat is uitgevoerd in 2021. Het geeft een algemene indruk van de ervaringen van patiënten, naasten, bezoekers en inwoners van de regio.
Toelichting van het ziekenhuis:

Dit rapportcijfer is gebaseerd op een onderzoek onder patiënten, bezoekers en inwoners van onze regio. Het ziekenhuis laat zelf ook onderzoek uitvoeren naar Patiënttevredenheid van patiënten door middel van de PEM. In deze onderzoeken wordt een hogere score gemeten.

Bron: Imago-onderzoek Nederlandse ziekenhuizen, Newcom Research & Consultancy

Ervaring met de kliniek

8,4 VieCuri Medisch Centrum
Patiënten van VieCuri Medisch Centrum geven het ziekenhuis een 8,4 voor hun ervaring met de kliniek.
Bron: Patiëntervaringsmonitor (PEM)

Ervaring met de polikliniek

8,4 VieCuri Medisch Centrum
Patiënten van VieCuri Medisch Centrum geven het ziekenhuis een 8,4 voor hun ervaring met de polikliniek.
Bron: Patiëntervaringsmonitor (PEM)

Score op Zorgkaart Nederland

Op Zorgkaart Nederland kun je als patiënt zelf je ervaring delen over VieCuri Medisch Centrum.

Bekijk op Zorgkaart Nederland

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • VieCuri Medisch Centrum
    Tegelseweg 210
    5912 BL Venlo
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen