VieCuri Medisch Centrum

VieCuri Medisch Centrum

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door VieCuri Medisch Centrum

VieCuri Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis in Noord-Limburg, met ziekenhuislocaties in Venlo en Venray en regiopoli's in Reuver, Panningen en Horst.

VieCuri heeft een verzorgingsgebied van ongeveer 280.000 inwoners. Mensen kunnen er voor vrijwel alle specialismen terecht, zowel in Venlo als in Venray. Op basis van de diagnose van het ziektebeeld wordt de patiënt door VieCuri zelf behandeld, dan wel doorgeleid naar andere zorgpartners. Het ziekenhuis beschikt over een aantal (boven)regionale (topklinische) voorzieningen, zoals het dottercentrum, het centrum voor metabole botaandoeningen en het Kinderallergiecentrum. Op locatie Venlo kan men bovendien ook terecht voor bestralingsbehandelingen in de dependance van MAASTRO Clinic.

Vanuit haar brede pakket van basiszorg legt het ziekenhuis het accent op acute zorg, oncologie en zorg voor de oudere patiënt.

VieCuri gelooft dat het in onze ziekenhuizen niet alleen draait om behandelen en opereren. Net zo belangrijk is hoe al onze 3.000 medewerkers betrokken zijn bij hun patiënten We willen dat patiënten zich thuis voelen in VieCuri. Wij zijn ervan overtuigd dat helder communiceren en samen werken aan gezondheid zorgen voor een beter herstel.

Kwaliteitscijfers

VieCuri Medisch Centrum

Knieproblemen

Nieuwe knie bij knieproblemen

Heb je ernstige pijn aan je knie? Ruim 1 op de 5 mensen boven de 55 jaar heeft knieproblemen. Is je knie versleten, dan kan een operatie een oplossing bieden. Je krijgt dan een kunstknie, oftewel een knieprothese.

Het ziekenhuis houdt bij hoeveel operaties het ziekenhuis uitvoert voor een nieuwe knie. Hoe vaak een tweede operatie nodig is. Hoeveel patiënten binnen 90 dagen een ontsteking kregen na het plaatsen van een kunstknie. Bij hoeveel patiënten er binnen 3 jaar de knieprothese is vervangen.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal operaties

274 VieCuri Medisch Centrum
In 2022 voerde VieCuri Medisch Centrum 274 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Infecties na knieprothese

1,10% VieCuri Medisch Centrum
0,57% Landelijk gemiddelde
In 2022 kreeg 1,10% van de patiënten in VieCuri Medisch Centrum binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2022

Positief effect van de knieprothese

0,26 VieCuri Medisch Centrum
0,28 Landelijk gemiddelde
In 2022 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,26 na een knieprothese in VieCuri Medisch Centrum. De verbeterscore wordt een half jaar na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2022

Nieuwe operatie nodig na knieprothese

1,90% VieCuri Medisch Centrum
1,22% Landelijk gemiddelde
In 2022 is bij 1,90% van de patiënten in VieCuri Medisch Centrum binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Toelichting van het ziekenhuis:

Binnen de vakgroep Orthopedie is er voortdurend aandacht ter voorkoming van diepe wondinfecties. Wanneer het vermoeden bestaat dat er een infectie aan het ontstaan is, wordt de patiënt opnieuw geopereerd. Hierdoor kan de prothese in vrijwel alle gevallen behouden worden. 

Bron: Transparantiekalender 2022

Aantal operaties voorste kruisband

47 VieCuri Medisch Centrum
In 2022 voerde VieCuri Medisch Centrum 47 operaties uit aan de voorste kruisband.
Bron: Transparantiekalender 2022

Nieuwe operatie nodig na knieoperatie

6,00% VieCuri Medisch Centrum
2,86% Landelijk gemiddelde
In 2022 werd 6,00% van de patiënten in VieCuri Medisch Centrum binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na een knieoperatie.
Toelichting van het ziekenhuis:

De orthopeden hebben deze patiënten geanalyseerd. Er waren een paar patiënten die klachten bleven houden en 2 patiënten kregen alsnog een totale knie operatie.

Bron: Transparantiekalender 2022

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • VieCuri Medisch Centrum
    Tegelseweg 210
    5912 BL Venlo
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen