Sint Maartenskliniek

Nijmegen, Boxmeer, Woerden, Panningen, Geldrop

Bekijk locaties en contactinformatie

Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging. Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging.

De Sint Maartenskliniek biedt haar behandelingen en zorg aan op verschillende locaties in Nederland: Nijmegen, Woerden, Boxmeer, Panningen en Geldrop.

De Sint Maartenskliniek staat bekend om zijn aanpak van complexe aandoeningen. Maar u kunt uiteraard ook bij ons terecht voor veelvoorkomende klachten of blessures. De Sint Maartenskliniek richt zich op behandeling van alle orthopedische aandoeningen, reumatische ziekten en revalidatie na ziekte of een ongeval en pijnbestrijding.

Deze website van de NVZ biedt slechts ruimte voor drie behandelingen van de Sint Maartenskliniek, voor knieletsel en knie- en heupslijtage. Alle overige behandelingen op deze website worden niet geboden door de Sint Maartenskliniek, vanwege haar specialisatie in houding en beweging. Wilt u meer weten over de overige behandelingen van de Maartenskliniek? Ga dan naar: www.maartenskliniek.nl

Kwaliteit / Behandelresultaten

Sint Maartenskliniek

Patiënttevredenheid

Rapportcijfer

Ziekenhuizen vragen regelmatig de mening van patiënten. Op deze manier kunnen zij de zorg steeds verder verbeteren. Daarnaast wordt er iedere twee jaar een landelijk onderzoek gedaan naar wat mensen in Nederland vinden van hun ziekenhuis.

Het landelijke onderzoek wordt uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ruim 16.000 (potentiële) patiënten is gevraagd wat zij vinden van ziekenhuizen, die zij de afgelopen twee jaar ten minste één keer hebben bezocht. Voor het onderzoek is de volgende vraag gesteld: ‘Als u uw ziekenhuis met een algemeen rapportcijfer mag beoordelen, welk cijfer geeft u dan?’ De uitkomst van dit landelijke onderzoek vind je op Ziekenhuischeck.nl.

Meer informatie over het onderzoek is beschikbaar via www.nvz-zorgimago.nl.

Rapportcijfer van patiënten

8,2 Sint Maartenskliniek
Mensen in Nederland geven het ziekenhuis in 2019 het cijfer 8,2. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de ervaringen van patiënten, naasten, bezoekers en inwoners van de regio. Het aantal eerste afspraken, opnames en dagverpleging geeft een indruk van de grootte van het ziekenhuis.
Toelichting van het ziekenhuis:

Deze website laat patiënttevredenheidsscores uit een landelijk onderzoek zien. Veel ziekenhuizen brengen hun eigen patiënttevredenheid ook zelf in kaart. De Sint Maartenskliniek meet patiënttevredenheid via een continu patiënttevredenheidsonderzoek. Met behulp van vragenlijsten wordt doorlopend de tevredenheid in kaart gebracht bij alle mensen die zijn behandeld in het ziekenhuis.

Het algemene tevredenheidscijfer van deze meting onder volwassen patiënten die in 2019 daadwerkelijk zijn behandeld door de Sint Maartenskliniek is:

 • Poliklinische orthopedie: 8,6
 • Klinische orthopedie: 9,2
 • Poliklinische reumatologie: 8,8

Bron: Imago-onderzoek Nederlandse ziekenhuizen, Newcom Research & Consultancy

Dagbehandelingen

1.620 Sint Maartenskliniek
In de Sint Maartenskliniek zijn 1620 opnames in dagverpleging per jaar.
Toelichting van het ziekenhuis:

Deze website kan alleen het aantal dagbehandelingen laten zien van de afdeling orthopedie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

De Sint Maartenskliniek biedt orthopedische behandelingen ook aan op de locatie Boxmeer en via de poliklinische locatie Woerden. Deze gespecialiseerde kliniek biedt vele behandelingen op het gebied van orthopedie, maar ook reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. Kijk voor meer informatie op www.maartenskliniek.nl.

Opnames

4.682 Sint Maartenskliniek
In de Sint Maartenskliniek zijn per jaar 4682 klinische opnames.
Toelichting van het ziekenhuis:

Deze website kan alleen het aantal klinische opnames laten zien van de afdeling orthopedie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

De Sint Maartenskliniek biedt orthopedische behandelingen ook aan op de locatie Boxmeer en via de poliklinische locatie Woerden. Deze gespecialiseerde kliniek biedt vele behandelingen op het gebied van orthopedie, maar ook reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. Kijk voor meer informatie op www.maartenskliniek.nl

Eerste polikliniekbezoeken

11.763 Sint Maartenskliniek
In de Sint Maartenskliniek zijn 11763 eerste polikliniekbezoeken per jaar.
Toelichting van het ziekenhuis:

Deze website kan alleen het aantal eerste polikliniekbezoeken laten zien van de afdeling orthopedie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

De Sint Maartenskliniek biedt ook orthopedische behandelingen op de locatie Boxmeer en via de poliklinische locatie Woerden. Deze gespecialiseerde kliniek biedt vele behandelingen op het gebied van orthopedie, maar ook reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. Kijk voor meer informatie op www.maartenskliniek.nl

Contactinformatie

Locaties

 • Nijmegen Hoofdlocatie
  Hengstdal 3
  6574 NA Nijmegen
 • Boxmeer
  Dokter Kopstraat 1
  5835 DV Boxmeer
 • Woerden
  Polanerbaan 2
  3447 GN Woerden
 • Panningen
  Steenbakkersstraat 1 t/m 12
  5981 WT Panningen
 • Geldrop
  Bogardeind 2
  5664 EH Geldrop
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen