Longkanker

Operatie bij longkanker

Medische indicatie: Longcarcinoom
Gemeten kwaliteit: Operatie bij longkanker

Veel mensen krijgen longkanker. In 2021 kregen 14.720 mensen longkanker. Longkanker is heel gevaarlijk. Er zijn verschillende soorten longkanker. Die moeten ook verschillende behandelingen krijgen. Welke behandeling dat is, ligt aan de soort. Het ligt ook aan hoe erg het al is. Vaak vallen de klachten in het begin niet zo op. Daardoor ontdekken artsen vaak pas laat dat iemand longkanker heeft.

Longkanker

Welke ziekenhuizen behandelen longkanker?

Je kunt naar veel ziekenhuizen in Nederland als je longkanker hebt. Heb je een bijzondere behandeling nodig? Dan moet je soms naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

In Nederland zijn geen slechte ziekenhuizen. Maar ziekenhuizen verschillen wel van elkaar in grootte, aantal behandelingen en wat ze precies kunnen. Op Ziekenhuischeck kun je kijken welk ziekenhuis de beste zorg heeft voor jouw situatie.

Wanneer kun je een operatie krijgen?

Een operatie bij longkanker kan niet altijd. Een operatie helpt namelijk alleen als alle kanker weggehaald wordt. Soms is de kanker al te groot, of zit het ook op andere plekken in je lichaam. Dan heeft een operatie soms geen zin. Dan krijg je bijvoorbeeld een chemokuur, of bestraling.

Een operatie is geslaagd als de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn. Er zijn daar dan geen kankercellen meer. Na de operatie kijkt de arts goed of je goed herstelt. En of er niets misgaat na de operatie.

Wat houdt het ziekenhuis bij?

Het ziekenhuis houdt deze gegevens bij:

  • Herstellen patiënten goed na de operatie?
  • Hoe vaak gaat er iets mis na de operatie?
  • Hoe vaak doen ze een operatie bij longkanker? Een operatie bij longkanker gaat vaak beter als een ziekenhuis het vaak doet. Doet het ziekenhuis die operatie niet zo vaak? Dan mag het ziekenhuis de operatie niet meer doen.


Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen