Haaglanden Medisch Centrum

Haaglanden Medisch Centrum

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Haaglanden Medisch Centrum

Haaglanden Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis met drie locaties: HMC Westeinde in de binnenstad van Den Haag, HMC Antoniushove in Leidschendam en HMC Bronovo in het Haagse Benoordenhout. Iedere locatie biedt algemene ziekenhuiszorg en heeft daarnaast een specifiek profiel.

In HMC Westeinde is met name de acute zorg sterk ontwikkeld. De SEH hier is één van de drukst bezochte van Nederland. Deze locatie is het regionale expertisecentrum voor onder andere traumatologie. In HMC Antoniushove wordt de gespecialiseerde zorg voor onze patiënten met kanker gebundeld. We werken daarbij nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum binnen het Universitair Kankercentrum en met het Groene Hart Ziekenhuis. In HMC Bronovo ligt de focus op planbare zorg, bijvoorbeeld in de Focuskliniek Orthopedie. Naast de hiervoor genoemde zorg komen mensen van heinde en verre naar het HMC Neurocentrum. Vanuit de verschillende locaties behandelen specialisten van het Neurocentrum ziekten en neurologische aandoeningen aan de hersenen, wervelkolom, zenuwen, het ruggenmerg en de spieren.

Waar we de zorg ook bieden, we stemmen onze zorg af op die van andere zorgaanbieders, zoals thuiszorg, huisartsen en verpleeg- en verzorgingshuizen.


184.546 Eerste polibezoeken
49.156 Opnames

Kwaliteitscijfers

Haaglanden Medisch Centrum

Longkanker

Operatie bij longkanker

Vaak wordt tijdens de operatie een deel van de long verwijderd, maar soms is het ook nodig om de hele long te verwijderen. Dit zijn ingrijpende operaties. Daarom kijkt de arts goed of het herstel na de operatie loopt zoals verwacht en er geen complicaties optreden.

Een operatie bij longkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft. Daarom is vastgesteld hoeveel operaties een ziekenhuis jaarlijks minimaal moet doen.

Complicaties na de operatie

12,00% Haaglanden Medisch Centrum
13,26% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 12,00% van de geopereerde patiënten in Haaglanden Medisch Centrum sprake van ernstige problemen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

1,00% Haaglanden Medisch Centrum
1,78% Landelijk gemiddelde
In 2021 is in Haaglanden Medisch Centrum 1,00% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

66 Haaglanden Medisch Centrum
20 Norm
In 2021 voerde Haaglanden Medisch Centrum 66 operaties uit bij longkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede longkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal patiënten

217 Haaglanden Medisch Centrum
50 Norm
In Haaglanden Medisch Centrum zijn in 2021 217 patiënten met longkanker behandeld.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

De anatomische longresecties van het samenwerkingsverband tussen het Groene Hart Ziekenhuis en Haaglanden Medisch Centrum (HMC) worden uitgevoerd door het gespecialiseerd longoncologieteam op locatie HMC Antoniushove te Leidschendam. 

https://www.haaglandenmc.nl/specialismen/afdeling/kankerzorg-oncologie

https://www.haaglandenmc.nl/specialismen/ziektebeeld/longkanker


Locaties en contactinformatie

Locaties

 • HMC Bronovo
  Bronovolaan 5
  2597 AX Den Haag
 • HMC Westeinde Hoofdlocatie
  Lijnbaan 32
  2512VA Den Haag
 • HMC Antoniushove
  Burgemeester Banninglaan 1
  2262BA Leidschendam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen