Haaglanden Medisch Centrum

Den Haag, Leidschendam

Bekijk locaties en contactinformatie

Haaglanden Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis met drie locaties: Antoniushove in Leidschendam, Bronovo in het Haagse Benoordenhout en Westeinde in de binnenstad van Den Haag. Iedere locatie biedt algemene ziekenhuiszorg en heeft daarnaast een specifiek profiel. In Antoniushove wordt de gespecialiseerde zorg voor onze patiënten met kanker gebundeld. We werken daarbij nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum binnen het Universitair Kankercentrum en met het Groene Hart Ziekenhuis. In Bronovo ligt de focus op planbare zorg, bijvoorbeeld in de Focuskliniek Orthopedie. In Westeinde is met name de acute zorg sterk ontwikkeld. De SEH hier is één van de drukst bezochte van Nederland. Deze locatie is het regionale expertisecentrum voor onder andere traumatologie.

Wij bieden zorg op maat en stemmen onze zorg af op die van andere zorgaanbieders, zoals thuiszorg, huisartsen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Haaglanden Medisch Centrum

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

4,90% Haaglanden Medisch Centrum
2,98% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 4,90% van de patiënten met endeldarmkanker in Haaglanden Medisch Centrum onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

28,60% Haaglanden Medisch Centrum
19,38% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 28,60% van de patiënten met endeldarmkanker in Haaglanden Medisch Centrum een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

11,90% Haaglanden Medisch Centrum
14,04% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 11,90% van de patiënten met dikkedarmkanker in Haaglanden Medisch Centrum een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties endeldarmkanker

63 Haaglanden Medisch Centrum
In 2019 voerde het Haaglanden Medisch Centrum 63 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties dikkedarmkanker

177 Haaglanden Medisch Centrum
In 2019 voerde het Haaglanden Medisch Centrum 177 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Samenwerking

Bij HMC kunt u terecht voor een snelle diagnose en een persoonlijke behandeling. Wij werken voor de beste kankerzorg in de regio samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) binnen het Universitair Kanker Centrum Leiden | Den Haag (UKC). Omdat iedere patiënt en iedere tumor anders is, maken onze gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen een persoonlijk behandelplan. U krijgt een vast aanspreekpunt (casemanager) waar u terecht kunt met al uw vragen. Wij maken gebruik van de nieuwste behandelingen en medicijnen. Door de samenwerking met het LUMC kunnen we de nieuwste wetenschappelijke inzichten snel in de praktijk toepassen. Ook doen we zelf wetenschappelijk onderzoek en werken we mee met onderzoek van het LUMC en andere academische ziekenhuizen. Patiënten met een complexe of zeldzame tumorsoort kunnen we door deze samenwerking ook snel in contact brengen met de beste experts.

https://www.haaglandenmc.nl/specialismen/ziektebeeld/darmkanker


Contactinformatie

Locaties

 • Den Haag
  Bronovolaan 5
  2597 AX Den Haag
 • Den Haag Hoofdlocatie
  Lijnbaan 32
  2512VA Den Haag
 • Leidschendam
  Burgemeester Banninglaan 1
  2262BA Leidschendam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen