Haaglanden Medisch Centrum

Den Haag, Leidschendam

Bekijk locaties en contactinformatie

Haaglanden Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis met drie locaties: Antoniushove in Leidschendam, Bronovo in het Haagse Benoordenhout en Westeinde in de binnenstad van Den Haag. Iedere locatie biedt algemene ziekenhuiszorg en heeft daarnaast een specifiek profiel. In Antoniushove wordt de gespecialiseerde zorg voor onze patiënten met kanker gebundeld. We werken daarbij nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum binnen het Universitair Kankercentrum en met het Groene Hart Ziekenhuis. In Bronovo ligt de focus op planbare zorg, bijvoorbeeld in de Focuskliniek Orthopedie. In Westeinde is met name de acute zorg sterk ontwikkeld. De SEH hier is één van de drukst bezochte van Nederland. Deze locatie is het regionale expertisecentrum voor onder andere traumatologie.

Wij bieden zorg op maat en stemmen onze zorg af op die van andere zorgaanbieders, zoals thuiszorg, huisartsen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Haaglanden Medisch Centrum

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

5,20% Haaglanden Medisch Centrum
3,12% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 5,20% van de geopereerde patiënten in Haaglanden Medisch Centrum sprake van beroerte na de ingreep.
Bron: Transparantiekalender 2019

Overleden patiënten

1,60% Haaglanden Medisch Centrum
0,99% Landelijk gemiddelde
In 2019 is in Haaglanden Medisch Centrum 1,60% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Snelle behandeling

92,20% Haaglanden Medisch Centrum
85,85% Landelijk gemiddelde
In 2019 is 92,20% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het Haaglanden Medisch Centrum binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

64 Haaglanden Medisch Centrum
20 Norm
In 2019 voerde het Haaglanden Medisch Centrum 64 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

 • Den Haag
  Bronovolaan 5
  2597 AX Den Haag
 • Den Haag Hoofdlocatie
  Lijnbaan 32
  2512VA Den Haag
 • Leidschendam
  Burgemeester Banninglaan 1
  2262BA Leidschendam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen