Rode Kruis Ziekenhuis

Rode Kruis Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Rode Kruis Ziekenhuis

Rode Kruis Ziekenhuis

Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
www.rkz.nl

64.441 Eerste polibezoeken
24.488 Opnames en dagbehandelingen

Kwaliteitscijfers

Rode Kruis Ziekenhuis

Longkanker

Operatie bij longkanker

Vaak wordt tijdens de operatie een deel van de long verwijderd, maar soms is het ook nodig om de hele long te verwijderen. Dit zijn moeilijke operaties. Een operatie bij longkanker gaat vaak beter als een ziekenhuis het vaak doet. Doet het ziekenhuis die operatie niet zo vaak? Dan mag het ziekenhuis de operatie niet meer doen.

Het ziekenhuis houdt bij hoe goed patiënten herstellen na de operatie. Hoe vaak er iets mis gaat na de operatie. Hoe vaak ze een operatie doen bij longkanker. Een operatie bij longkanker gaat vaak beter als een ziekenhuis het vaak doet. Doet het ziekenhuis die operatie niet zo vaak? Dan mag het ziekenhuis de operatie niet meer doen.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal patiënten

81 Rode Kruis Ziekenhuis
50 Norm
In Rode Kruis Ziekenhuis zijn in 2022 81 patiënten met longkanker behandeld.
Bron: Transparantiekalender 2022

Aantal operaties

Toelichting van het ziekenhuis:

De operaties worden niet in het RKZ gedaan vandaar dat we hierover geen informatie beschikbaar hebben.

Complicaties na de operatie

Toelichting van het ziekenhuis:

De operaties worden niet in het RKZ gedaan vandaar dat we hierover geen informatie beschikbaar.

Overleden patiënten

Toelichting van het ziekenhuis:

De operaties worden niet in het RKZ gedaan vandaar dat we geen informatie hebben over hoeveel patiënten er na een operatie overleden zijn.

Samenwerking

We werken samen met de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam. We opereren of bestralen niet zelf, hiervoor kunt u naar Alkmaar of Amsterdam. De behandeling met medicijnen gebeurt meestal in het Rode Kruis Ziekenhuis tenzij er een reden is om dit in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis te doen. Bijvoorbeeld bij een behandeling die niet zo vaak voorkomt.

We bespreken de uitslagen van de onderzoeken in een team, het MultiDisciplinair Overleg (MDO). Hierbij overleggen artsen en andere zorgverleners over de behandeling van patiënten met longkanker. Ook specialisten van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis zijn aanwezig. We zetten alle behandelmogelijkheden op een rij en bespreken welke behandeling we willen voorstellen. We bespreken daarna de mogelijkheden en het voorstel met u.


Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Rode Kruis Ziekenhuis
    Vondellaan 13
    1942 LE Beverwijk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen