ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen is de specialist in zorg voor jong en oud in de regio Zeeuws-Vlaanderen én daarbuiten. ZorgSaam biedt ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg. Met deze verschillende onderdelen zijn we in staat om naadloos op elkaar aansluitende zorg te verstrekken. De zorg is afgestemd op de behoefte van u als patiënt, cliënt of bewoner.

Voor op elkaar aansluitende goede zorg (ketenzorg) werkt ZorgSaam nauw samen met andere zorgverleners in de regio. Op die manier is de zorg in heel Zeeuws-Vlaanderen, van de kust tot aan het havengebied van Antwerpen, goed georganiseerd en dichtbij de mensen.

De kwaliteit en veiligheid van onze zorg vinden wij als zorgaanbieder erg belangrijk. ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen wil door middel van samenwerking tussen ziekenhuis, thuiszorg, ouderenzorg en ambulance een goede kwaliteit en veiligheid van onze diensten en services garanderen en deze verder verbeteren.

Onze missie hierin is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de Zeeuws-Vlaamse bevolking. Het leveren van doelmatige, kwalitatief goede en veilige zorg staat hierbij voorop. De patiënten, cliënten en bewoners moeten kunnen rekenen op zorg in een stabiele en betrouwbare zorgorganisatie.

De zorg die ZorgSaam biedt, wordt uitgespreid over de gehele regio Zeeuws-Vlaanderen. Alle inwoners van de streek kunnen rekenen op zorg dicht bij huis. Vanuit de Zeeuwse functie die het dottercentrum heeft, willen we alle Zeeuwen goede cardiologische zorg geven. Met de servicegerichte poliklinieken in Terneuzen, Oostburg en Hulst bieden we zo dicht mogelijk bij huis goede zorg aan.

Kwaliteitscijfers

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Longkanker

Operatie bij longkanker

Vaak wordt tijdens de operatie een deel van de long verwijderd, maar soms is het ook nodig om de hele long te verwijderen. Dit zijn ingrijpende operaties. Daarom kijkt de arts goed of het herstel na de operatie loopt zoals verwacht en er geen complicaties optreden.

Een operatie bij longkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft. Daarom is vastgesteld hoeveel operaties een ziekenhuis jaarlijks minimaal moet doen.

Complicaties na de operatie

0,00% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
12,71% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 0,00% van de geopereerde patiënten in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen sprake van ernstige problemen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Overleden patiënten

0,00% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
1,92% Landelijk gemiddelde
In 2020 is in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen 0,00% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

0 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
20 Norm
In 2020 voerde ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen 0 operaties uit bij longkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie niet vaak genoeg gedaan om goede longkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal patiënten

Deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Samenwerking

Voor de behandeling van patiënten met longkanker wordt door de longartsen van ZorgSaam samengewerkt met Universitair Ziekenhuis Gent. Patiënten worden voor de operatieve behandeling van longkanker (longresectie) verwezen naar UZ Gent; de voor- en nazorg vindt plaats bij ZorgSaam. Voor de systemische behandeling (chemotherapie en immunotherapie) van longkanker kunnen patiënten bij ZorgSaam terecht.

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Terneuzen Hoofdlocatie
  Wielingenlaan 2
  4535 PA Terneuzen
 • Hulst
  Lyceumstraat 20
  4561 HV Hulst
 • Oostburg
  Pastoor van Genklaan 6
  4501 AJ Oostburg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen