ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Hulst, Oostburg, Terneuzen

Bekijk locaties en contactinformatie

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen is de specialist in zorg voor jong en oud in de regio Zeeuws-Vlaanderen én daarbuiten. ZorgSaam biedt ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg. Met deze verschillende onderdelen zijn we in staat om naadloos op elkaar aansluitende zorg te verstrekken. De zorg is afgestemd op de behoefte van u als patiënt, cliënt of bewoner.

Voor op elkaar aansluitende goede zorg (ketenzorg) werkt ZorgSaam nauw samen met andere zorgverleners in de regio. Op die manier is de zorg in heel Zeeuws-Vlaanderen, van de kust tot aan het havengebied van Antwerpen, goed georganiseerd en dichtbij de mensen.

De kwaliteit en veiligheid van onze zorg vinden wij als zorgaanbieder erg belangrijk. ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen wil door middel van samenwerking tussen ziekenhuis, thuiszorg, ouderenzorg en ambulance een goede kwaliteit en veiligheid van onze diensten en services garanderen en deze verder verbeteren.

Onze missie hierin is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de Zeeuws-Vlaamse bevolking. Het leveren van doelmatige, kwalitatief goede en veilige zorg staat hierbij voorop. De patiënten, cliënten en bewoners moeten kunnen rekenen op zorg in een stabiele en betrouwbare zorgorganisatie.

De zorg die ZorgSaam biedt, wordt uitgespreid over de gehele regio Zeeuws-Vlaanderen. Alle inwoners van de streek kunnen rekenen op zorg dicht bij huis. Vanuit de Zeeuwse functie die het dottercentrum heeft, willen we alle Zeeuwen goede cardiologische zorg geven. Met de servicegerichte poliklinieken in Terneuzen, Oostburg en Hulst bieden we zo dicht mogelijk bij huis goede zorg aan.

Kwaliteit / Behandelresultaten

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
2,98% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

23,10% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
19,38% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 23,10% van de patiënten met endeldarmkanker in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

10,80% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
14,04% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 10,80% van de patiënten met dikkedarmkanker in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties endeldarmkanker

20 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
In 2019 voerde het ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen 20 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties dikkedarmkanker

39 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
In 2019 voerde het ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen 39 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Samenwerking

De behandeling wordt bij ZorgSaam aangeboden en uitgevoerd.

Contactinformatie

Locaties

 • Hulst
  Lyceumstraat 20
  4561 HV Hulst
 • Oostburg
  Pastoor van Genklaan 6
  4501 AJ Oostburg
 • Terneuzen Hoofdlocatie
  Wielingenlaan 2
  4535 PA Terneuzen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen