ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Hulst, Oostburg, Terneuzen

Bekijk locaties en contactinformatie

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen is de specialist in zorg voor jong en oud in de regio Zeeuws-Vlaanderen én daarbuiten. ZorgSaam biedt ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg. Met deze verschillende onderdelen zijn we in staat om naadloos op elkaar aansluitende zorg te verstrekken. De zorg is afgestemd op de behoefte van u als patiënt, cliënt of bewoner.

Voor op elkaar aansluitende goede zorg (ketenzorg) werkt ZorgSaam nauw samen met andere zorgverleners in de regio. Op die manier is de zorg in heel Zeeuws-Vlaanderen, van de kust tot aan het havengebied van Antwerpen, goed georganiseerd en dichtbij de mensen.

De kwaliteit en veiligheid van onze zorg vinden wij als zorgaanbieder erg belangrijk. ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen wil door middel van samenwerking tussen ziekenhuis, thuiszorg, ouderenzorg en ambulance een goede kwaliteit en veiligheid van onze diensten en services garanderen en deze verder verbeteren.

Onze missie hierin is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de Zeeuws-Vlaamse bevolking. Het leveren van doelmatige, kwalitatief goede en veilige zorg staat hierbij voorop. De patiënten, cliënten en bewoners moeten kunnen rekenen op zorg in een stabiele en betrouwbare zorgorganisatie.

De zorg die ZorgSaam biedt, wordt uitgespreid over de gehele regio Zeeuws-Vlaanderen. Alle inwoners van de streek kunnen rekenen op zorg dicht bij huis. Vanuit de Zeeuwse functie die het dottercentrum heeft, willen we alle Zeeuwen goede cardiologische zorg geven. Met de servicegerichte poliklinieken in Terneuzen, Oostburg en Hulst bieden we zo dicht mogelijk bij huis goede zorg aan.

Kwaliteit / Behandelresultaten

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

4,70% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
3,12% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 4,70% van de geopereerde patiënten in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen sprake van beroerte na de ingreep.
Toelichting van het ziekenhuis:
Vanaf 2018 worden deze operaties weer uitgevoerd bij ZorgSaaam. Het aantal patienten met een neurologisch event binnen 30 na de operatie ligt boven het landelijk gemiddelde. Het betreft hier echter kleine aantallen patienten. 
Bron: Transparantiekalender 2019

Overleden patiënten

2,70% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
0,99% Landelijk gemiddelde
In 2019 is in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen 2,70% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Toelichting van het ziekenhuis:

Vanaf 2018 worden deze operaties weer uitgevoerd bij ZorgSaaam. Het aantal patiënten dat overlijdt binnen 30 na de operatie ligt boven het landelijk gemiddelde. Het betreft hier echter kleine aantallen patiënten, waarbij 1 patient overleden is. 

Bron: Transparantiekalender 2019

Snelle behandeling

66,70% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
85,85% Landelijk gemiddelde
In 2019 is 66,70% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

16 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
20 Norm
In 2019 voerde het ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen 16 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie niet vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Samenwerking

Vanaf 2018 wordt de operatieve behandeling voor halsslagadervernauwing uitgevoerd door 2 vaatchirurgen van ZorgSaam.

Contactinformatie

Locaties

 • Hulst
  Lyceumstraat 20
  4561 HV Hulst
 • Oostburg
  Pastoor van Genklaan 6
  4501 AJ Oostburg
 • Terneuzen Hoofdlocatie
  Wielingenlaan 2
  4535 PA Terneuzen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen