ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen is de specialist in zorg voor jong en oud in de regio Zeeuws-Vlaanderen én daarbuiten. ZorgSaam biedt ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg. Met deze verschillende onderdelen zijn we in staat om naadloos op elkaar aansluitende zorg te verstrekken. De zorg is afgestemd op de behoefte van u als patiënt, cliënt of bewoner.

Voor op elkaar aansluitende goede zorg (ketenzorg) werkt ZorgSaam nauw samen met andere zorgverleners in de regio. Op die manier is de zorg in heel Zeeuws-Vlaanderen, van de kust tot aan het havengebied van Antwerpen, goed georganiseerd en dichtbij de mensen.

De kwaliteit en veiligheid van onze zorg vinden wij als zorgaanbieder erg belangrijk. ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen wil door middel van samenwerking tussen ziekenhuis, thuiszorg, ouderenzorg en ambulance een goede kwaliteit en veiligheid van onze diensten en services garanderen en deze verder verbeteren.

Onze missie hierin is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de Zeeuws-Vlaamse bevolking. Het leveren van doelmatige, kwalitatief goede en veilige zorg staat hierbij voorop. De patiënten, cliënten en bewoners moeten kunnen rekenen op zorg in een stabiele en betrouwbare zorgorganisatie.

De zorg die ZorgSaam biedt, wordt uitgespreid over de gehele regio Zeeuws-Vlaanderen. Alle inwoners van de streek kunnen rekenen op zorg dicht bij huis. Vanuit de Zeeuwse functie die het dottercentrum heeft, willen we alle Zeeuwen goede cardiologische zorg geven. Met de servicegerichte poliklinieken in Terneuzen, Oostburg en Hulst bieden we zo dicht mogelijk bij huis goede zorg aan.

54.086 Eerste polibezoeken
21.540 Opnames en dagbehandelingen

Kwaliteitscijfers

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Knieproblemen

Nieuwe knie bij knieproblemen

Heb je ernstige pijn aan je knie? Ruim 1 op de 5 mensen boven de 55 jaar heeft knieproblemen. Is je knie versleten, dan kan een operatie een oplossing bieden. Je krijgt dan een kunstknie, oftewel een knieprothese.

Het ziekenhuis houdt bij hoeveel operaties het ziekenhuis uitvoert voor een nieuwe knie. Hoe vaak een tweede operatie nodig is. Hoeveel patiënten binnen 90 dagen een ontsteking kregen na het plaatsen van een kunstknie. Bij hoeveel patiënten er binnen 3 jaar de knieprothese is vervangen.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal operaties

249 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
In 2022 voerde ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen 249 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Infecties na knieprothese

0,00% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
0,57% Landelijk gemiddelde
In 2022 kreeg 0,00% van de patiënten in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2022

Positief effect van de knieprothese

0,27 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
0,28 Landelijk gemiddelde
In 2022 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,27 na een knieprothese in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. De verbeterscore wordt een half jaar na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2022

Nieuwe operatie nodig na knieprothese

0,44% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
1,22% Landelijk gemiddelde
In 2022 is bij 0,44% van de patiënten in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2022

Aantal operaties voorste kruisband

17 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
In 2022 voerde ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen 17 operaties uit aan de voorste kruisband.
Bron: Transparantiekalender 2022

Nieuwe operatie nodig na knieoperatie

5,63% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
2,86% Landelijk gemiddelde
In 2022 werd 5,63% van de patiënten in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na een knieoperatie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Samenwerking

De behandeling wordt bij ZorgSaam aangeboden en uitgevoerd.

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Terneuzen Hoofdlocatie
  Wielingenlaan 2
  4535 PA Terneuzen
 • Hulst
  Lyceumstraat 20
  4561 HV Hulst
 • Oostburg
  Pastoor van Genklaan 6
  4501 AJ Oostburg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen