Rijnstate

Tevreden patiënten
Het cijfer 7,7 voor patiënttevredenheid komt uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en gaat over 2019. Op Zorgkaart Nederland geven onze patiënten ons in 2020-2021 een 8,7. Wij zijn erg trots op deze waardering en samen werken we er dagelijks aan om onze zorg en dienstverlening verder te verbeteren.

Over Rijnstate
Rijnstate is een topklinisch opleidingsziekenhuis met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Naast basiszorg voor patiënten uit de regio, bieden wij topklinische zorg voor de behandeling van kanker, hart- en vaatziekten, overgewicht, endometriose en chronische pijn. Voor deze zorg verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar Rijnstate.

Rijnstate beschikt over belangrijke kwaliteitskeurmerken en certificaten. Dit geeft aan dat onze kwalitatief hoogwaardige zorg ook door externe partijen wordt erkend en dat wij voortdurend werken aan het behouden en verbeteren van deze kwaliteit. We doen veel onderzoek naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen. Daarnaast werken we intensief samen met onze patiënten en met andere zorgverleners, binnen en buiten het ziekenhuis, om onze zorg te verbeteren. Samen zetten wij ons 100 procent in voor de kwaliteit van het leven van onze patiënten.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Rijnstate

Longkanker

Operatie bij longkanker

Vaak wordt tijdens de operatie een deel van de long verwijderd, maar soms is het ook nodig om de hele long te verwijderen. Dit zijn ingrijpende operaties. Daarom kijkt de arts goed of het herstel na de operatie loopt zoals verwacht en er geen complicaties optreden.

Een operatie bij longkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft. Daarom is vastgesteld hoeveel operaties een ziekenhuis jaarlijks minimaal moet doen.

Complicaties na de operatie

11,10% Rijnstate
12,71% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 11,10% van de geopereerde patiënten in Rijnstate sprake van ernstige problemen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Overleden patiënten

2,10% Rijnstate
1,92% Landelijk gemiddelde
In 2020 is in Rijnstate 2,10% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

96 Rijnstate
20 Norm
In 2020 voerde Rijnstate 96 operaties uit bij longkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede longkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Toelichting

Op de website van het ziekenhuis vindt u meer informatie over de kwaliteit van de behandeling van longkanker bij Rijnstate

Contactinformatie

Locaties

  • Arnhem
    Wagnerlaan 55
    6815 AD Arnhem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen