Rijnstate

Tevreden patiënten
Het cijfer 7,7 voor patiënttevredenheid komt uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en gaat over 2019. Op Zorgkaart Nederland geven onze patiënten ons in 2020-2021 een 8,7. Wij zijn erg trots op deze waardering en samen werken we er dagelijks aan om onze zorg en dienstverlening verder te verbeteren.

Over Rijnstate
Rijnstate is een topklinisch opleidingsziekenhuis met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Naast basiszorg voor patiënten uit de regio, bieden wij topklinische zorg voor de behandeling van kanker, hart- en vaatziekten, overgewicht, endometriose en chronische pijn. Voor deze zorg verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar Rijnstate.

Rijnstate beschikt over belangrijke kwaliteitskeurmerken en certificaten. Dit geeft aan dat onze kwalitatief hoogwaardige zorg ook door externe partijen wordt erkend en dat wij voortdurend werken aan het behouden en verbeteren van deze kwaliteit. We doen veel onderzoek naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen. Daarnaast werken we intensief samen met onze patiënten en met andere zorgverleners, binnen en buiten het ziekenhuis, om onze zorg te verbeteren. Samen zetten wij ons 100 procent in voor de kwaliteit van het leven van onze patiënten.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Rijnstate

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

2,00% Rijnstate
2,98% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 2,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Rijnstate onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

15,90% Rijnstate
19,38% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 15,90% van de patiënten met endeldarmkanker in Rijnstate een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

10,30% Rijnstate
14,04% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 10,30% van de patiënten met dikkedarmkanker in Rijnstate een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties endeldarmkanker

42 Rijnstate
In 2019 voerde het Rijnstate 42 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties dikkedarmkanker

137 Rijnstate
In 2019 voerde het Rijnstate 137 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Samenwerking

Lees meer over darmkanker op de website van Rijnstate

Contactinformatie

Locaties

  • Arnhem
    Wagnerlaan 55
    6815 AD Arnhem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen