Rijnstate

Tevreden patiënten
Het cijfer 7,7 voor patiënttevredenheid komt uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en gaat over 2019. Op Zorgkaart Nederland geven onze patiënten ons in 2020-2021 een 8,7. Wij zijn erg trots op deze waardering en samen werken we er dagelijks aan om onze zorg en dienstverlening verder te verbeteren.

Over Rijnstate
Rijnstate is een topklinisch opleidingsziekenhuis met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Naast basiszorg voor patiënten uit de regio, bieden wij topklinische zorg voor de behandeling van kanker, hart- en vaatziekten, overgewicht, endometriose en chronische pijn. Voor deze zorg verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar Rijnstate.

Rijnstate beschikt over belangrijke kwaliteitskeurmerken en certificaten. Dit geeft aan dat onze kwalitatief hoogwaardige zorg ook door externe partijen wordt erkend en dat wij voortdurend werken aan het behouden en verbeteren van deze kwaliteit. We doen veel onderzoek naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen. Daarnaast werken we intensief samen met onze patiënten en met andere zorgverleners, binnen en buiten het ziekenhuis, om onze zorg te verbeteren. Samen zetten wij ons 100 procent in voor de kwaliteit van het leven van onze patiënten.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Rijnstate

Maagkanker

Operatie bij maagkanker

Moet je geopereerd worden bij maagkanker? Dan is het belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Een operatie is geslaagd als de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn. Dus, als er geen kankercellen meer zijn. Het ziekenhuis houdt deze cijfers bij. Net als bij alle andere operaties, bestaat ook bij een maagkankeroperatie de mogelijkheid dat er een complicatie optreedt, bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie. Een complicatie is niet altijd te voorkomen, maar de mate waarin complicaties voorkomen, zegt iets over de kwaliteit van zorg. 

Schone snijvlakken na de operatie

92,60% Rijnstate
91,39% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 92,60% van de patiënten in Rijnstate voldoende kankerweefsel weggehaald bij de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie

15,90% Rijnstate
17,52% Landelijk gemiddelde
In 2020 heeft 15,90% van de patiënten in Rijnstate ernstige complicaties gekregen na een operatie bij maagkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

36 Rijnstate
20 Norm
In 2020 voerde het Rijnstate 36 operaties uit bij maagkanker. Het ziekenhuis heeft de operaties vaak genoeg gedaan.
Bron: Transparantiekalender 2020

Overleden patiënten

1,80% Rijnstate
2,17% Landelijk gemiddelde
In 2020 is in Rijnstate 1,80% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Toelichting

Op de website van het ziekenhuis vindt u meer informatie over de kwaliteit van de behandeling van maagkanker bij Rijnstate.

Contactinformatie

Locaties

  • Arnhem
    Wagnerlaan 55
    6815 AD Arnhem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen