Treant

Introductie door Treant

Treant verleent met zo’n 6.000 collega’s kwalitatief hoogstaande ziekenhuis- en ouderenzorg vanuit twintig locaties in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen. Treant is er in alle fasen van het leven: van de zorg voor een ongeboren kind tot de zorg in de laatste jaren. Treant onderzoekt, behandelt, geneest, verpleegt, verzorgt en begeleidt. Samen met onze patiënten en cliënten gaan we voor een vitaal en betekenisvol leven. Met noordelijke nuchterheid, passie voor het vak en de drijfveer om steeds beter te worden.

Het ziekenhuis van Treant levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.


120.235 Eerste polibezoeken
34.598 Opnames

Kwaliteitscijfers

Treant

Longkanker

Operatie bij longkanker

Vaak wordt tijdens de operatie een deel van de long verwijderd, maar soms is het ook nodig om de hele long te verwijderen. Dit zijn ingrijpende operaties. Daarom kijkt de arts goed of het herstel na de operatie loopt zoals verwacht en er geen complicaties optreden.

Een operatie bij longkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft. Daarom is vastgesteld hoeveel operaties een ziekenhuis jaarlijks minimaal moet doen.

Complicaties na de operatie

14,30% Treant
13,26% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 14,30% van de geopereerde patiënten in Treant sprake van ernstige problemen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

1,70% Treant
1,78% Landelijk gemiddelde
In 2021 is in Treant 1,70% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

36 Treant
20 Norm
In 2021 voerde Treant 36 operaties uit bij longkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede longkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal patiënten

222 Treant
50 Norm
In Treant zijn in 2021 222 patiënten met longkanker behandeld.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

Het gedeeltelijk of geheel operatief verwijderen van de long als gevolg van longkanker wordt binnen de Treant Zorggroep op locatie Scheper in Emmen gedaan. Voor de diagnose en nabehandeling van longkanker kunt u op alle drie ziekenhuislocaties (Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen, Refaja in Stadskanaal) terecht waarbij de patiënt de keuze heeft voor een locatie.

De longartsen werken nauw samen met het UMCG in Groningen. Daardoor bent u altijd verzekerd van de nieuwste behandelinzichten.

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Ziekenhuislocatie Scheper van Treant in Emmen Hoofdlocatie
  Boermarkeweg 60
  7824 AA Emmen
 • Ziekenhuislocatie Bethesda van Treant in Hoogeveen
  Dr. G.H. Amshoffweg 1
  7909 AA Hoogeveen
 • Ziekenhuislocatie Refaja van Treant in Stadskanaal
  Boerhaavestraat 1
  9501 HE Stadskanaal
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen