Alrijne Ziekenhuis

Leiderdorp, Alphen aan de Rijn, Leiden, Katwijk, Sassenheim

Bekijk locaties en contactinformatie

Alrijne Zorggroep heeft zich ten doel gesteld de beste zorg voor patiënten en cliënten in de regio te leveren, nu en in de toekomst.

Samen doen is de kern van ons werk. We werken samen met collega's, samen met zorgpartners en natuurlijk: samen met de patiënt. Samen met de patiënt kiezen we voor de beste behandeling. Samen met zorgpartners organiseren we alle zorg optimaal rondom de patiënt. En samen met collega's bieden we zorg met persoonlijke aandacht.

Wat ons Alrijne maakt, is de overtuiging dat mensen beter worden van goede zorg mét persoonlijke aandacht. Samen met u beslissen we over uw behandeling. We passen onze behandelwijze aan, aan úw wensen en behoeften. Hiervoor werken wij nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de eerstelijnszorg én met specialisten in academische ziekenhuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Alrijne Ziekenhuis

Prostaatkanker

Operatie bij prostaatkanker

Om de prostaat zit een ingewikkeld netwerk van zenuwen dat bij een operatie gemakkelijk beschadigd raakt. Complicaties en bijwerkingen, zoals incontinentie of erectieproblemen, zijn daardoor niet altijd te voorkomen. Het is belangrijk voor het herstel dat er na een operatie geen chirurgische complicaties optreden. Dit zijn complicaties waardoor je een bloedtransfusie nodig hebt, of langer in het ziekenhuis moet blijven. Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak dit voorkomt.

Samenwerking

Vanuit Alrijne Ziekenhuis vinden wij het belangrijk om door snelle diagnostiek de diagnose prostaatkanker te kunnen stellen of uit te sluiten. Zo nodig worden er ook beeldvormende onderzoeken gedaan om vast te stellen of er sprake is van uitzaaiingen.

Bij prostaatkanker zonder uitzaaiingen zal u als patiënt worden doorverwezen naar een ziekenhuis dat zowel de prostaatoperaties als bestralingen biedt en waar men samen met u zal bekijken wat voor u de beste behandeling is. In het Alrijne Ziekenhuis worden deze operatie en bestralingen niet uitgevoerd. Voor deze aandoening hebben wij een nauwe samenwerking met het Erasmus MC en het Reinier de Graaf ziekenhuis*.

Als er sprake is van prostaatkanker met uitzaaiingen dan kunt u in het Alrijne Ziekenhuis behandelingen ondergaan die nodig zijn om de prostaatkanker te remmen. Hierbij wordt u begeleid door de verpleegkundig specialist oncologie/urologie**. Ook wordt uw situatie in een groter team besproken met verschillende specialisten om u zo nodig aanvullende behandelingen aan te kunnen bieden.

*Wij werken naar grote tevredenheid samen met het Erasmus MC en het Reinier de Graaf Ziekenhuis, en verwijzen dus meestal naar deze 2 ziekenhuizen. Uiteraard mag u als patiënt ook verzoeken naar een ander ziekenhuis verwezen te worden voor behandeling, wij kunnen u hierbij adviseren en verzorgen de verwijzing voor u.

Wilt u meer weten over behandeling van prostaatkanker bij Alrijne? Klik dan hier

Contactinformatie

Locaties

 • Leiderdorp Hoofdlocatie
  Simon Smitweg 1
  2353 GA Leiderdorp
 • Alphen aan de Rijn
  meteoorlaan 4
  2402 WC Alphen aan de Rijn
 • Leiden
  Houtlaan 55
  2334 CK Leiden
 • Katwijk
  Randweg 47
  2225 PJ Katwijk
 • Sassenheim
  Jan van Brabantweg 33
  2171 HE Sassenheim
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen