Alrijne Ziekenhuis

Alphen aan de Rijn, Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Sassenheim

Bekijk locaties en contactinformatie

Alrijne Zorggroep heeft zich ten doel gesteld de beste zorg voor patiënten en cliënten in de regio te leveren, nu en in de toekomst.

Samen doen is de kern van ons werk. We werken samen met collega's, samen met zorgpartners en natuurlijk: samen met de patiënt. Samen met de patiënt kiezen we voor de beste behandeling. Samen met zorgpartners organiseren we alle zorg optimaal rondom de patiënt. En samen met collega's bieden we zorg met persoonlijke aandacht.

Wat ons Alrijne maakt, is de overtuiging dat mensen beter worden van goede zorg mét persoonlijke aandacht. Samen met u beslissen we over uw behandeling. We passen onze behandelwijze aan, aan úw wensen en behoeften. Hiervoor werken wij nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de eerstelijnszorg én met specialisten in academische ziekenhuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Alrijne Ziekenhuis

Blaaskanker

Verwijderen van de blaas bij blaaskanker

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak een blaasverwijdering bij blaaskanker wordt gedaan. De beroepsvereniging van artsen stelt vast hoeveel operaties een ziekenhuis jaarlijks minimaal moet doen. Als het ziekenhuis deze operatie structureel te weinig doet, dan zal het ziekenhuis deze operatie niet langer uitvoeren. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd houdt hier toezicht op.

Samenwerking

Vanuit het Alrijne vinden wij het belangrijk om snelle diagnostiek te leveren. U kunt vaak dezelfde week nog terecht op de polikliniek via het dagelijkse spoedspreekuur in Leiderdorp. Daarnaast kunt u binnen anderhalve week op iedere locatie terecht met een geplande afspraak.

Bij de verdenking blaaskanker is ons streven u binnen 4 weken te opereren om de blaastumor te verwijderen. Een week na de operatie bespreken we poliklinische met u de weefseldiagnose en bepalen we samen met u wat het vervolg is.

Bij oppervlakkige blaaskanker blijft u in het Alrijne onder controle. Afhankelijk van de agressiviteit van de tumor zullen er nabehandelingen ingepland worden. U wordt hierover zowel door de uroloog als door de casemanager urologie goed geïnformeerd.

Als de uitslag van de operatie en weefselonderzoek zodanig zijn dat uw blaas verwijderd of bestraald zou moeten worden dan verwijzen wij u door naar het LUMC. Wij regelen voor u de voorbereiding en de verwijzing. 

Wilt u meer weten over behandeling van blaaskanker bij Alrijne? Klik dan hier

Contactinformatie

Locaties

 • Alphen aan de Rijn
  meteoorlaan 4
  2402WC Alphen aan de Rijn
 • Leiden
  Houtlaan 55
  2334 CK Leiden
 • Leiderdorp Hoofdlocatie
  Simon Smitweg 1
  2353 GA Leiderdorp
 • Katwijk
  Randweg 47
  2225PJ Katwijk
 • Sassenheim
  Jan van Brabantweg 33
  2171HE Sassenheim
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen