Alrijne Ziekenhuis

Leiderdorp, Alphen aan de Rijn, Leiden, Katwijk, Sassenheim

Bekijk locaties en contactinformatie

Alrijne Zorggroep heeft zich ten doel gesteld de beste zorg voor patiënten en cliënten in de regio te leveren, nu en in de toekomst.

Samen doen is de kern van ons werk. We werken samen met collega's, samen met zorgpartners en natuurlijk: samen met de patiënt. Samen met de patiënt kiezen we voor de beste behandeling. Samen met zorgpartners organiseren we alle zorg optimaal rondom de patiënt. En samen met collega's bieden we zorg met persoonlijke aandacht.

Wat ons Alrijne maakt, is de overtuiging dat mensen beter worden van goede zorg mét persoonlijke aandacht. Samen met u beslissen we over uw behandeling. We passen onze behandelwijze aan, aan úw wensen en behoeften. Hiervoor werken wij nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de eerstelijnszorg én met specialisten in academische ziekenhuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Alrijne Ziekenhuis

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

6,90% Alrijne Ziekenhuis
3,34% Landelijk gemiddelde
In 2018 is bij 6,90% van de geopereerde patiënten in Alrijne Ziekenhuis sprake van beroerte na de ingreep.
Toelichting van het ziekenhuis:

In Alrijne werken de vaatverpleegkundige en de vaatchirurg nauw samen aan uw behandeling. Alrijne heeft het zogenaamde Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk. De Hart & Vaatgroep kent dit keurmerk ieder jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria voor vaatchirurgie, interventieradiologie en aanvullende zorg. Het gaat dan om de kwaliteit van de behandeling van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

Er is een goede samenwerking tussen de vaatchirurgen en de neurologen. Wekelijks hebben we een overleg, maar ook tussendoor worden patiënten besproken en gezien. Daarnaast hebben we de planning van de operatiekamers aangepast voor deze patiëntengroep. Hierdoor kunnen patiënten die in aanmerking komen voor een operatie aan de halsslagader snel geopereerd worden. Dat is heel belangrijk, want hoe sneller de patiënt geopereerd wordt, hoe kleiner de kans is op een nieuwe beroerte of TIA. 

Klik hier als u meer wilt weten over de operatie aan een vernauwde halsslagader.

Klik hier als u meer wilt weten over vaatchirurgie bij Alrijne.

Bron: Transparantiekalender 2018

Overleden patiënten

0,70% Alrijne Ziekenhuis
1,06% Landelijk gemiddelde
In 2018 is in Alrijne Ziekenhuis 0,70% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2018

Snelle behandeling

84,80% Alrijne Ziekenhuis
84,10% Landelijk gemiddelde
In 2018 is 84,80% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het Alrijne Ziekenhuis binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

47 Alrijne Ziekenhuis
20 Norm
In 2018 voerde het Alrijne Ziekenhuis 47 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

 • Leiderdorp Hoofdlocatie
  Simon Smitweg 1
  2353 GA Leiderdorp
 • Alphen aan de Rijn
  meteoorlaan 4
  2402 WC Alphen aan de Rijn
 • Leiden
  Houtlaan 55
  2334 CK Leiden
 • Katwijk
  Randweg 47
  2225 PJ Katwijk
 • Sassenheim
  Jan van Brabantweg 33
  2171 HE Sassenheim
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen