Alrijne Ziekenhuis

Leiderdorp, Alphen aan de Rijn, Leiden, Katwijk, Sassenheim

Bekijk locaties en contactinformatie

Alrijne Zorggroep heeft zich ten doel gesteld de beste zorg voor patiënten en cliënten in de regio te leveren, nu en in de toekomst.

Samen doen is de kern van ons werk. We werken samen met collega's, samen met zorgpartners en natuurlijk: samen met de patiënt. Samen met de patiënt kiezen we voor de beste behandeling. Samen met zorgpartners organiseren we alle zorg optimaal rondom de patiënt. En samen met collega's bieden we zorg met persoonlijke aandacht.

Wat ons Alrijne maakt, is de overtuiging dat mensen beter worden van goede zorg mét persoonlijke aandacht. Samen met u beslissen we over uw behandeling. We passen onze behandelwijze aan, aan úw wensen en behoeften. Hiervoor werken wij nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de eerstelijnszorg én met specialisten in academische ziekenhuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Alrijne Ziekenhuis

Amandelontsteking

Amandelen knippen

Word je geopereerd aan de amandelen? Eén van de mogelijke problemen waar je last van kunt krijgen is een nabloeding. Dit kan tijdens of na een operatie aan de amandelen gebeuren. Hoe vaak dit voorkomt kan iets zeggen over de kwaliteit van zorg. De gezondheid van de patiënt of het gebruik van medicatie kunnen daarnaast ook invloed hebben op het optreden van een nabloeding.

Wachttijd behandeling (in dagen)

Alphen aan den Rijn Leiden Leiderdorp
Amandelen verwijderen
 • KNO
30 30 30
Laatste update: augustus 2020 - Bron: Nederlandse Zorgautoriteit

Nieuwe operatie nodig

1,52% Alrijne Ziekenhuis
1,45% Landelijk gemiddelde
In 2018 heeft 1,52% van de patiënten in Alrijne Ziekenhuis binnen 14 dagen na de operatie aan de amandelen opnieuw een operatie gehad vanwege een nabloeding.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het percentage heroperaties ten gevolge van een nabloeding was in 2018 1.52%. Dit percentage is conform het landelijk gemiddelde wat aangeeft dat Alrijne kwalitatief goede zorg aanbiedt. 

Klik hier voor meer informatie over het verwijderen van keelamandelen.

Bron: Transparantiekalender 2018

Samenwerking

De KNO-artsen van Alrijne werken nauw samen met andere afdelingen binnen Alrijne, het LUMC en diverse zorgverleners uit de regio zoals een audiologisch centrum en een logopedist.

Contactinformatie

Locaties

 • Leiderdorp Hoofdlocatie
  Simon Smitweg 1
  2353 GA Leiderdorp
 • Alphen aan de Rijn
  meteoorlaan 4
  2402 WC Alphen aan de Rijn
 • Leiden
  Houtlaan 55
  2334 CK Leiden
 • Katwijk
  Randweg 47
  2225 PJ Katwijk
 • Sassenheim
  Jan van Brabantweg 33
  2171 HE Sassenheim
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen