Amandelontsteking

Amandelen knippen

Medische indicatie: Ziekte adenoid tonsillen
Gemeten kwaliteit: Amandelen knippen

Op de plek waar de mond en de neus overgaan naar de keel, zitten amandelen. Dit zijn lymfeklieren die helpen bij het tegen gaan van infecties. Als de amandelen regelmatig of soms zelfs voortdurend ontstoken zijn, kan dit een reden zijn om ze te verwijderen. Dat heeft geen merkbare gevolgen voor het tegengaan van infecties. De amandelen zijn maar een klein onderdeel van ons totale afweersysteem.
Het knippen of pellen van amandelen zorgt na de ingreep voor pijn in de keel en moeite met slikken. Veel koud water drinken is dan belangrijk en kan de pijn verlichten. Daarnaast kun je pijnstillers krijgen.

Amandelontsteking

Welk ziekenhuis bij amandelen knippen?

Je kunt bij de meeste ziekenhuizen in Nederland terecht voor het knippen van amandelen. Heb je een bijzondere behandeling nodig? Dan kan het zijn dat het ziekenhuis je doorstuurt naar een ziekenhuis dat hierin is gespecialiseerd.

Het beste ziekenhuis voor amandelen knippen? In Nederland zijn geen slechte ziekenhuizen. Wel is het zo dat het ene ziekenhuis kan verschillen van andere ziekenhuizen als het gaat om het aantal behandelingen en specialisaties.

Hoe wordt de kwaliteit gemeten?

Eén van de mogelijke problemen waar je last van kunt krijgen is een nabloeding. Dit kan tijdens of na een operatie aan de amandelen gebeuren. Hoe vaak dit voorkomt kan iets zeggen over de kwaliteit van zorg. De gezondheid van de patiënt of het gebruik van medicatie kunnen daarnaast ook invloed hebben op het optreden van een nabloeding.

Artikelen

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen