Amandelontsteking

Vind de beste zorg bij amandelontsteking

Medische indicatie: Ziekte adenoid tonsillen
Gemeten kwaliteit: Amandelen knippen

Op de plek waar de mond en de neus overgaan naar de keel zitten amandelen. Dit zijn lymfeklieren die helpen bij het tegen gaan van infecties. Als de amandelen regelmatig of soms zelfs voortdurend ontstoken zijn, kan dit een reden zijn om ze te verwijderen. Dat heeft geen merkbare gevolgen voor het tegengaan van infecties. De amandelen zijn maar een klein onderdeel van ons totale afweersysteem.
Het knippen of pellen van amandelen zorgt na de ingreep voor pijn in de keel en moeite met slikken. Veel koud water drinken is dan belangrijk en kan de pijn verlichten. Daarnaast kun je pijnstillers krijgen.

Amandelontsteking

Welk ziekenhuis bij amandelen knippen?

Je kunt bij de meeste ziekenhuizen in Nederland terecht voor het knippen van amandelen. Heb je een bijzondere behandeling nodig? Dan kan het zijn dat het ziekenhuis je doorstuurt naar een ziekenhuis dat hierin is gespecialiseerd.

Het beste ziekenhuis voor amandelen knippen? In Nederland zijn geen slechte ziekenhuizen. Wel is het zo dat het ene ziekenhuis kan verschillen van andere ziekenhuizen als het gaat om grootte, aantal behandelingen en specialisaties. Hier helpen we je het juiste ziekenhuis voor jou te vinden voor ontstoken amandelen.

Hoe wordt de kwaliteit gemeten?

Het knippen van amandelen bij volwassenen doet pijn. Het ziekenhuis doet er alles aan om de pijn zoveel mogelijk te verlichten. Om te meten of dit lukt, houdt het ziekenhuis bij hoeveel pijn je hebt na de operatie. Deze mag op een schaal van 0 tot 10 niet boven de 7 komen. Het aantal patiƫnten dat aangeeft meer pijn te hebben, kan iets zeggen over de kwaliteit van zorg.

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen