Zaans Medisch Centrum

Kwaliteitscijfers

Zaans Medisch Centrum

Samen beslissen

Kun je samen beslissen met het ziekenhuis?

Een arts en een patiënt beslissen samen over de behandeling die het beste past. De beste behandeling verschilt namelijk per persoon. Je wilt bijvoorbeeld heel graag weer sporten na je behandeling. Voor andere mensen is dat misschien niet zo belangrijk. Ziekenhuizen houden bij of artsen en patiënten samen beslissingen maken. 

Samen beslissen met je arts gaat in 4 stappen:

  • De arts moet een beslissing nemen over de beste behandeling. De arts vindt het belangrijk om de mening van de patiënt te horen. 
  • De arts legt uit welke opties je allemaal hebt. En ook welke voordelen en welke nadelen er bij horen. Soms is het ook een keuze om geen behandeling te krijgen.
  • De arts bespreekt samen met jou wat je voorkeuren zijn. Wat vind jij belangrijk? Wat wil je weer kunnen na je behandeling?
  • Als laatste neemt de arts samen met jou een beslissing hoe de behandeling eruit gaat zien. Jullie bespreken nog een keer de voordelen en de nadelen. En wat je verder kunt verwachten.

    Wil je meer weten? Of wil je je voorbereiden? Kijk op www.begineengoedgesprek.nl.

Samen beslissen

85,50% Zaans Medisch Centrum
85,50% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum gaf aan dat zij konden meebeslissen over hun behandeling of onderzoek.
Bron: PEM patiëntervaringsmeting

Duidelijke informatie

86,40% Zaans Medisch Centrum
86,40% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum gaf aan dat de voordelen en nadelen van de behandeling of het onderzoek duidelijk zijn uitgelegd.
Bron: PEM patiëntervaringsmeting

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Zaandam

    Zaandam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen