Zaans Medisch Centrum

Kwaliteitscijfers

Zaans Medisch Centrum

Buikslagaderverwijding

Operatie aan een verwijde buikslagader

Tijdens de operatie wordt een kunststof buisje (prothese) in de slagader geplaatst. Dit kan via een buikoperatie of via de lies. De operatie is geslaagd als de prothese op de juiste plek zit en je geen complicaties hebt gekregen na de operatie.

Om de kwaliteit van de operatie te meten, houdt het ziekenhuis bij hoeveel complicaties er zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen na de operatie. Ook is van belang of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren. De hier getoonde cijfers gaan alleen over operaties die zijn gepland.

Complicaties na de operatie

16,30% Zaans Medisch Centrum
16,65% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 16,30% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum binnen 30 dagen complicaties gekregen na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

1,20% Zaans Medisch Centrum
1,64% Landelijk gemiddelde
In 2021 is 1,20% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum binnen 30 dagen overleden na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

23 Zaans Medisch Centrum
20 Norm
In 2021 voerde Het Zaans Medisch Centrum 23 geplande operaties uit aan een verwijding in de buikslagader. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Toelichting

In het Zaans Medisch Centrum worden deze operaties uitgevoerd door gespecialiseerde vaatchirurgen. Voor informatie over ons hart-vaatcentrum klikt u hier

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Zaandam

    Zaandam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen