Zaans Medisch Centrum

Kwaliteitscijfers

Zaans Medisch Centrum

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,72% Zaans Medisch Centrum
0,74% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 1,72% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Tweede operatie nodig

0,00% Zaans Medisch Centrum
1,07% Landelijk gemiddelde
In 2021 werd 0,00% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,35 Zaans Medisch Centrum
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,35 na een heupprothese in Het Zaans Medisch Centrum. De verbeterscore wordt 12 maanden na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

217 Zaans Medisch Centrum
In 2021 voerde Het Zaans Medisch Centrum 217 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2021

Toelichting

Veel mensen krijgen last van hun rug, slijtage van hun knieën, heupen of schouders. In ons ziekenhuis hebben we daarom een gespecialiseerd bewegingscentrum. Dit is een samenwerking tussen orthopedie, chirurgie en revalidatie. Voor meer informatie over ons bewegingscentrum klikt u hier. Voor specifieke informatie over de behandeling van heupslijtage, klikt u hier.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Zaandam

    Zaandam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen