Zaans Medisch Centrum

Kwaliteit / Behandelresultaten

Zaans Medisch Centrum

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Zaans Medisch Centrum
0,96% Landelijk gemiddelde
In 2017 kreeg 0,00% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Tweede operatie nodig

1,01% Zaans Medisch Centrum
1,97% Landelijk gemiddelde
In 2017 werd 1,01% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Positief effect operatie

36,25% Zaans Medisch Centrum
27,47% Landelijk gemiddelde
In 2017 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 36,25%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

220 Zaans Medisch Centrum
50 Norm
In 2017 voerde Het Zaans Medisch Centrum 220 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2017

Toelichting

Veel mensen krijgen last van hun rug, slijtage van hun knieën, heupen of schouders. In ons ziekenhuis hebben we daarom een gespecialiseerd bewegingscentrum. Dit is een samenwerking tussen orthopedie, chirurgie en revalidatie. Voor meer informatie over ons bewegingscentrum klikt u hier. Voor specifieke informatie over de behandeling van heupslijtage, klikt u hier.

Contactinformatie

Locaties

  • Zaandam

    Zaandam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen