Zaans Medisch Centrum

Kwaliteit / Behandelresultaten

Zaans Medisch Centrum

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

4,00% Zaans Medisch Centrum
15,00% Norm
In 2019 is bij 4,00% van de patiënten met borstkanker in Het Zaans Medisch Centrum onvoldoende kankerweefsel verwijderd. Het ziekenhuis voldoet aan de norm van maximaal 15%.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

105 Zaans Medisch Centrum
50 Norm
In 2019 behandelde Het Zaans Medisch Centrum 105 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal nieuwe patiënten die zijn behandeld zonder operatie

16 Zaans Medisch Centrum
In 2019 behandelde Het Zaans Medisch Centrum 16 nieuwe patiënten met borstkanker zonder operatie. 
Bron: Transparantiekalender 2019

Samenwerking

Voor de behandeling van borstkanker werkt het Zaans Medisch Centrum nauw samen met het Amsterdam UMC. Behandelplannen worden in gezamenlijkheid opgesteld.

Contactinformatie

Locaties

  • Zaandam

    Zaandam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen