Zaans Medisch Centrum

Kwaliteitscijfers

Zaans Medisch Centrum

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

93 Zaans Medisch Centrum
50 Norm
In 2021 behandelde Het Zaans Medisch Centrum 93 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Borstsparende operatie

68,00% Zaans Medisch Centrum
74,03% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 68,00% van de patiënten met invasieve borstkanker (zonder uitzaaiingen) in Het Zaans Medisch Centrum een operatie gehad waarbij de borst is behouden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Casemanager

Ja Zaans Medisch Centrum
In 2021 hebben alle patiënten met borstkanker in Het Zaans Medisch Centrum een eigen casemanager.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

Voor de behandeling van borstkanker werkt het Zaans Medisch Centrum nauw samen met het Amsterdam UMC. Behandelplannen worden in gezamenlijkheid opgesteld.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Zaandam

    Zaandam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen