Dijklander Ziekenhuis, locatie Hoorn

Hoorn, Enkhuizen, Heerhugowaard

Bekijk locaties en contactinformatie

Over het Dijklander Ziekenhuis
Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar u zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘wat is er met u’ maar ook om ‘wat is voor u belangrijk?’ Wij willen onze patiënten écht begrijpen. We zijn geworteld in de regio’s Waterland en West-Friesland en bieden zorg aan al hun inwoners. Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ons ontwikkelen. Samenwerking met andere partijen zoals (academische) ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Dijklander Ziekenhuis, locatie Hoorn

Staar

Staaroperatie

Het is de bedoeling dat je na een staaroperatie beter ziet. De arts meet op twee manieren of de operatie is geslaagd. De eerste manier is een test met de letterkaart. Er wordt getest of je na de operatie meer regels ziet op de letterkaart.

De tweede manier is een controle of de operatie het verwachte resultaat heeft. Voor de operatie maakt de arts een inschatting van de (eventuele) brilsterkte die je na de operatie nodig hebt. Na de operatie wordt gecontroleerd of de inschatting klopt. De keuze voor de juiste sterkte van de kunstlens en de operatie zelf, zorgen ervoor dat de inschatting werkelijk wordt gehaald.

Beter zicht na de operatie

90,64% Dijklander Ziekenhuis, locatie Hoorn
94,20% Landelijk gemiddelde
In 2018 zag 90,64% van de patiënten na de staaroperatie  tenminste één regel meer op de letterkaart.
Toelichting van het ziekenhuis:

in Hoorn worden meer dan elders complexere patiënten geopereerd, met meer co-morbiditeit zoals macula problematiek die mede van invloed is op de te bereiken gezichtsscherpte.

Bron: Transparantiekalender 2018

Nauwkeurige oogmeting

89,33% Dijklander Ziekenhuis, locatie Hoorn
94,37% Landelijk gemiddelde
In 2018 is bij 89,33% van de patiënten in Dijklander Ziekenhuis, locatie Hoorn een goede inschatting gemaakt van de (eventuele) brilsterkte die de patiënt nodig heeft na de staaroperatie.
Toelichting van het ziekenhuis:

in Hoorn worden meer dan elders patiënten met hoornvlies problematiek geopereerd. Dit maakt het behalen van de doel-refractie lastiger.

Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

 • Dijklander Ziekenhuis, locatie Hoorn Hoofdlocatie
  Maelsonstraat 3
  1624 NP Hoorn
 • Dijklander Ziekenhuis, locatie Enkhuizen
  Molenweg 9 b
  1601 SR Enkhuizen
 • Dijklander Ziekenhuis, locatie Heerhugowaard
  Middenwaard 45
  1703 SC Heerhugowaard
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen