Dijklander Ziekenhuis

Dijklander Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Dijklander Ziekenhuis

Over het Dijklander Ziekenhuis
Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar u zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘wat is er met u’ maar ook om ‘wat is voor u belangrijk?’ Wij willen onze patiënten écht begrijpen. We zijn geworteld in de regio’s Waterland en West-Friesland en bieden zorg aan al hun inwoners. Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ons ontwikkelen. Samenwerking met andere partijen zoals (academische) ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar.

121.683 Eerste polibezoeken
43.870 Opnames

Kwaliteitscijfers

Dijklander Ziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,60% Dijklander Ziekenhuis
0,74% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 1,60% van de patiënten in Dijklander Ziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het Dijklander ziekenhuis heeft een controlesysteem waarmee het ontstaan van wondinfecties continue worden gevolgd. Nadere analyse van de patienten met een wondinfectie toont geen aanknopingspunten die kunnen verklaren waarom het percentage diepe wondinfecties binnen 90 dagen na een primaire nieuwe heupprothese hoger dan het landelijk gemiddelde is.

Bron: Transparantiekalender 2021

Tweede operatie nodig

0,69% Dijklander Ziekenhuis
1,07% Landelijk gemiddelde
In 2021 werd 0,69% van de patiënten in Dijklander Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,35 Dijklander Ziekenhuis
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,35 na een heupprothese in Dijklander Ziekenhuis. De verbeterscore wordt 12 maanden na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

421 Dijklander Ziekenhuis
In 2021 voerde Dijklander Ziekenhuis 421 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Hoorn
  Maelsonstraat 3
  1624 NP Hoorn
 • Purmerend
  Waterlandlaan 250
  1441 RN Purmerend
 • Enkhuizen
  Molenweg 9 b
  1601 SR Enkhuizen
 • Volendam
  Heideweg 1 b
  1132 DA Volendam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen