Dijklander Ziekenhuis

Dijklander Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Dijklander Ziekenhuis

Over het Dijklander Ziekenhuis
Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar u zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘wat is er met u’ maar ook om ‘wat is voor u belangrijk?’ Wij willen onze patiënten écht begrijpen. We zijn geworteld in de regio’s Waterland en West-Friesland en bieden zorg aan al hun inwoners. Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ons ontwikkelen. Samenwerking met andere partijen zoals (academische) ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar.

122.863 Eerste polibezoeken
43.520 Opnames en dagbehandelingen

Kwaliteitscijfers

Dijklander Ziekenhuis

Buikslagaderverwijding

Operatie aan een verwijde buikslagader

Een operatie aan een verwijde buikslagader gaat vaak beter als een ziekenhuis het vaak doet. Doet het ziekenhuis die operatie niet vaak genoeg? Dan mogen ze de operatie niet meer doen. 

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak ze de operatie doen. Hoe vaak er iets mis gaat na de operatie. En hoeveel mensen er binnen dertig dagen overlijden na de operatie.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.Aantal operaties

47 Dijklander Ziekenhuis
20 Norm
In 2022 voerde Dijklander Ziekenhuis 47 geplande operaties uit aan een verwijding in de buikslagader. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2022

Complicaties na de operatie

17,00% Dijklander Ziekenhuis
15,21% Landelijk gemiddelde
In 2022 heeft 17,00% van de patiënten in Dijklander Ziekenhuis binnen 30 dagen complicaties gekregen na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Toelichting van het ziekenhuis:

Patiënten met een gescheurd aneurysma aorta abdominalis hebben een hoog risico op complicaties en overlijden. Het aantal patiënten dat in het Dijklander Ziekenhuis is geopereerd is relatief klein. Eén patiënt die wel of niet overlijdt, leidt tot relatief grote verschillen in deze uitkomstmaat. Desalniettemin zijn afwijkende patiënten geanalyseerd. Terugkijkend is er bij één van deze patiënten een niet optimale behandeling gekozen, gezien de levensovertuiging van deze patiënt. Hier is lering uit getrokken.

Bron: Transparantiekalender 2022

Overleden patiënten

0,70% Dijklander Ziekenhuis
1,50% Landelijk gemiddelde
In 2022 is 0,70% van de patiënten in Dijklander Ziekenhuis binnen 30 dagen overleden na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2022

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Hoorn
  Maelsonstraat 3
  1624 NP Hoorn
 • Purmerend
  Waterlandlaan 250
  1441 RN Purmerend
 • Enkhuizen
  Molenweg 9 b
  1601 SR Enkhuizen
 • Volendam
  Heideweg 1 b
  1132 DA Volendam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen