Dijklander Ziekenhuis

Dijklander Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Dijklander Ziekenhuis

Over het Dijklander Ziekenhuis
Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar u zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘wat is er met u’ maar ook om ‘wat is voor u belangrijk?’ Wij willen onze patiënten écht begrijpen. We zijn geworteld in de regio’s Waterland en West-Friesland en bieden zorg aan al hun inwoners. Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ons ontwikkelen. Samenwerking met andere partijen zoals (academische) ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar.

121.683 Eerste polibezoeken
43.870 Opnames

Kwaliteitscijfers

Dijklander Ziekenhuis

Medicijncontrole

Medicijncontrole bij ouderen en kinderen

Ziekenhuizen moeten het medicijngebruik bij alle patiënten controleren. Dat doen ze op het moment dat je wordt opgenomen in het ziekenhuis, dus als je binnenkomt. En als je wordt ontslagen, dus als je weer naar huis mag. Ziekenhuizen letten extra op het medicijngebruik bij jonge patiënten onder de 18 jaar en bij oudere patiënten vanaf 70 jaar. Bij deze patiënten hebben fouten in de medicatie ernstigere gevolgen. Bijvoorbeeld doordat het gewicht van kinderen verandert, of doordat ouderen meer medicijnen gebruiken. Het ziekenhuis moet daarom bijhouden of de medicijnen bij ouderen en kinderen zijn gecontroleerd, bij opname en ontslag.

Medicijncontrole bij ouderen

98,85% Dijklander Ziekenhuis
94,88% Landelijk gemiddelde
Dijklander Ziekenhuis controleert in 2021 bij 98,85% van de patiënten van 70 jaar en ouder het medicijngebruik bij de opname.
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Medicijncontrole bij ouderen (ontslag)

91,44% Dijklander Ziekenhuis
85,37% Landelijk gemiddelde
Dijklander Ziekenhuis controleert in 2021 bij 91,44% van de patiënten van 70 jaar en ouder die uit het ziekenhuis zijn ontslagen het medicijngebruik.
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Medicijncontrole bij kinderen

95,52% Dijklander Ziekenhuis
91,69% Landelijk gemiddelde
Dijklander Ziekenhuis controleert in 2021 bij 95,52% van de patiënten onder de 18 jaar het medicijngebruik bij de opname.
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Medicijncontrole bij kinderen (ontslag)

74,53% Dijklander Ziekenhuis
83,22% Landelijk gemiddelde
Dijklander Ziekenhuis controleert in 2021 bij 74,53% van de patiënten onder de 18 jaar die uit het ziekenhuis zijn ontslagen het medicijngebruik.
Toelichting van het ziekenhuis:

Alle patiënten verlaten het ziekenhuis met de juiste recepten/medicatie; bij patiënten waarbij geen medicatieverificatie heeft plaatsgevonden ontbreekt echter een actueel medicatieoverzicht (AMO). Onderzoek heeft plaatsgevonden naar de oorzaken waarom bij sommige patiënten de medicatie niet gecontroleerd is bij ontslag uit het ziekenhuis. Een multidisciplinair team doet onderzoek naar beïnvloedbare factoren en formuleert zonodig verbetervoorstellen.

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Hoorn
  Maelsonstraat 3
  1624 NP Hoorn
 • Purmerend
  Waterlandlaan 250
  1441 RN Purmerend
 • Enkhuizen
  Molenweg 9 b
  1601 SR Enkhuizen
 • Volendam
  Heideweg 1 b
  1132 DA Volendam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen