Dijklander Ziekenhuis

Dijklander Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Dijklander Ziekenhuis

Over het Dijklander Ziekenhuis
Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar u zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘wat is er met u’ maar ook om ‘wat is voor u belangrijk?’ Wij willen onze patiënten écht begrijpen. We zijn geworteld in de regio’s Waterland en West-Friesland en bieden zorg aan al hun inwoners. Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ons ontwikkelen. Samenwerking met andere partijen zoals (academische) ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar.

121.683 Eerste polibezoeken
43.870 Opnames

Kwaliteitscijfers

Dijklander Ziekenhuis

Digitale zorg

Digitale zorg

Je kunt steeds meer dingen digitaal regelen met jouw ziekenhuis. Je kunt bijvoorbeeld online een afspraak maken. Of je kunt bijvoorbeeld de uitslag van een bloedonderzoek online bekijken. Soms kun je ook mailen of videobellen met je arts. Het is voor veel mensen fijn als je niet voor alles naar het ziekenhuis moet. 

Ieder ziekenhuis heeft een eigen digitaal patiëntenportaal. Dat is een website waar je als patiënt je medicijnenoverzicht kunt zien. Je kunt er ook afspraken maken, of de uitslag van een onderzoek bekijken. Op zo’n patiëntenportaal log je in met je DigiD.

Patiëntenportaal

Dijklander Ziekenhuis heeft een online portaal waar patiënten hun gegevens kunnen inzien.

Bezoek patiëntenportaal

Hoe is de digitale zorg geregeld?

Dit zegt het ziekenhuis zelf over digitale zorg in Dijklander Ziekenhuis:

Het Dijklander Ziekenhuis behoort tot de voorhoede van ziekenhuizen die digitale consulten aanbieden. Ruim 30% van de consulten binnen het ziekenhuis gebeurt niet meer fysiek, maar digitaal of telefonisch. Daarmee staat het Dijklander op de 16e plek van de 64 Nederlandse ziekenhuizen die digitale consulten aanbieden. Dat blijkt uit de DHD Monitor Digitale Zorg, uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Sinds de coronacrisis zijn veel digitale consulten versneld ingevoerd, zodat patiënten ondanks de maatregelen toch hun afspraak konden hebben. De patiënt heeft minder reistijd en –kosten, en kan in z’n eigen omgeving met de zorgverlener contact hebben. Zelfs al vóór de coronacrisis zat het Dijklander boven het landelijk gemiddelde qua aantal digitale consulten en sindsdien is dat alleen maar verder toegenomen. Niet alleen videoconsulten worden onder digitale consulten gerekend, ook telefonisch consulten, e-consulten en telemonitoring (het op afstand meten van gezondheidswaarden zoals bloeddruk) tellen mee.

Programma Digitale Zorg

De monitor Digitale Zorg is ontwikkeld door Dutch Hospital Data en is gebaseerd op gegevens van de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg. Het is onderdeel van het NVZ-programma Digitale Zorg waarmee de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen (NVZ) alle ziekenhuizen ondersteunt en stimuleert om eind dit jaar het aantal fysieke polibezoeken met 25% te verminderen door inzet van digitale zorg.

https://www.dijklander.nl/digitale-zorg 

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Hoorn
  Maelsonstraat 3
  1624 NP Hoorn
 • Purmerend
  Waterlandlaan 250
  1441 RN Purmerend
 • Enkhuizen
  Molenweg 9 b
  1601 SR Enkhuizen
 • Volendam
  Heideweg 1 b
  1132 DA Volendam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen