Rode Kruis Ziekenhuis

Kwaliteit / Behandelresultaten

Rode Kruis Ziekenhuis

Overlijden

Sterftecijfer

Voor ieder ziekenhuis wordt jaarlijks een sterftecijfer uitgerekend. Dit is de Hospital Standard Mortality Ratio (HSMR). Dit sterftecijfer wordt vastgesteld, om te meten of er in een ziekenhuis meer of minder mensen overlijden dan verwacht. Het sterftecijfer is een gemiddelde, dus niet het totale aantal patiënten dat is overleden. Is het sterftecijfer 100, dan wil dat zeggen dat er net zoveel mensen zijn overleden als verwacht. Is het sterftecijfer in een ziekenhuis minder dan 100? Dan zijn er gemiddeld minder mensen overleden dan verwacht. Omdat het sterftecijfer een gemiddelde is, wordt per ziekenhuis uitgerekend hoeveel het ziekenhuis af kan wijken van de ‘100’ om een normaal sterftecijfer te hebben. 

Sterftecijfer

86 98 111 Rode Kruis Ziekenhuis
100 Verwacht
Rode Kruis Ziekenhuis had in 2017 een sterftecijfer van 98. Dit is volgens verwachting op basis van de kenmerken van de patiënten in dit ziekenhuis.
Toelichting van het ziekenhuis:

Met een ratio van 98 is het % overleden patiënten lager dan het landelijk gemiddelde (ratio 100). Al sinds 2008 scoort het RKZ stabiel lager dan het landelijk gemiddelde.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Contactinformatie

Locaties

  • Rode Kruis Ziekenhuis
    Vondellaan 13
    1942 LE Beverwijk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen