Rode Kruis Ziekenhuis

Rode Kruis Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Rode Kruis Ziekenhuis

Rode Kruis Ziekenhuis

Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
www.rkz.nl

64.441 Eerste polibezoeken
24.488 Opnames en dagbehandelingen

Kwaliteitscijfers

Rode Kruis Ziekenhuis

Blaaskanker

Verwijderen van de blaas bij blaaskanker

Je kunt verschillende soorten blaaskanker krijgen. De soort blaaskanker bepaalt wat voor jou de beste behandeling wordt. Soms moet je blaas helemaal weggehaald worden. Dat is een lastige operatie, met veel risico’s. Daarom doen niet alle ziekenhuizen die operatie. Je moet dan naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Meestal kun je wel in je eigen ziekenhuis naar de andere afspraken. Bijvoorbeeld een controle.

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak ze een blaas helemaal weg halen.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Samenwerking

Als blaaskanker behandeld kan worden zonder de hele blaas weg te halen kan dit in het Rode Kruis Ziekenhuis gedaan worden.

De operatie waarbij de hele blaas verwijderd wordt, wordt in het Spaarne Gasthuis gedaan. De onderzoeken en controles voor en na de operatie zijn in het Rode Kruis Ziekenhuis. De urologen van de 2 ziekenhuizen werken samen; urologen uit het Rode Kruis Ziekenhuis opereren ook in het Spaarne Gasthuis. Urologen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in de urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen. 

Soms wordt er ook chemotherapie gegeven. Dat is een behandeling met medicijnen tegen kanker. Die behandeling kunt u meestal ook in het Rode Kruis Ziekenhuis krijgen.

De urologen overleggen elke week met andere artsen en zorgverleners over de behandeling. Dat heet een MultiDisciplinair Overleg (MDO). Bij dit overleg zijn ook specialisten van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis aanwezig. We zetten alle behandelmogelijkheden op een rij en bespreken welke behandeling we willen voorstellen. We bespreken daarna de mogelijkheden en het voorstel met u. 

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Rode Kruis Ziekenhuis
    Vondellaan 13
    1942 LE Beverwijk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen