Introductie door Rode Kruis Ziekenhuis
Rode Kruis Ziekenhuis
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
www.rkz.nl
Rode Kruis Ziekenhuis
Bekijk locaties en contactinformatieIntroductie door Rode Kruis Ziekenhuis
Rode Kruis Ziekenhuis
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
www.rkz.nl
Je kunt verschillende behandelingen krijgen als je darmkanker hebt. Welke behandeling je krijgt, ligt aan hoe erg je kanker is. Vaak krijg je eerst een operatie. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Een operatie is geslaagd als de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn. Er zijn daar dan geen kankercellen meer.
Het ziekenhuis houdt deze gegevens bij:
Een aantal patiënten kon zonder de standaardoperatie behandeld worden. Het gezwel bleek bij onderzoek klein genoeg om via een minder zware ingreep te kunnen worden verwijderd door de chirurg of MaagDarmLever arts.
Het behandelteam onderzoekt en bespreekt standaard de mogelijke oorzaken van opgetreden complicaties en neemt wanneer mogelijk verbetermaatregelen. In 2021 trad bij 4 patiënten een complicatie op; hierbij werden geen eensluidende oorzaken gevonden.
Het behandelteam onderzoekt en bespreekt standaard de mogelijke oorzaken van opgetreden complicaties en neemt wanneer mogelijk verbetermaatregelen. In 2021 trad bij 8 v/d 69 patienten een complicatie op; hierbij werden geen eensluidende oorzaken gevonden.
Bij 1 van de 26 patienten die in 2020 en 2021 geopereerd werden was dit het geval.
De uitslagen van alle onderzoeken worden in een team besproken, het MultiDisciplinair Overleg (MDO). Hierbij overleggen artsen en andere zorgverleners elke week over de behandeling van patiënten met dikke darmkanker. Ook specialisten van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis zijn aanwezig. We zetten alle behandelmogelijkheden op een rij en bespreken welke behandeling we willen voorstellen. We bespreken daarna de mogelijkheden en het voorstel met u.